YΛΙΚΑ
3 κιλά χοιρινό κρέας (μπούτι ή σπάλα) κομμένο σε πολύ χοντρές φέτες
Αλάτι χοντρό , ξύδι (προαιρετικά)
Κληματόβεργες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Tην προηγούμενη μέρα αλατίζουμε το κρέας και αν θέλουμε βάζουμε και ξύδι.
Σε ένα ταψί βάζουμε τις κληματόβεργες και 2 ποτήρια νερό.
Πάνω στις κληματόβεργες βάζουμε το κρέας. (Το κρέας δεν πρέπει να ακουμπά τα υγρά του).
Στη συνέχεια βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς ) να βράσει για 20 -30 λεπτά.
Μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 120 βαθμούς και ……ξεχνάμε ότι μαγειρεύουμε για 6 έως 8 ώρες.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Βγάζουμε το ψημένο κρέας και το βάζουμε σε άλλο καθαρό ταψί και σκορπάμε ανάμεσά στα κομμάτια λεμονόφυλλα.
Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για μια ώρα περίπου.
Το σερβίρουμε κρύο.
Πηγή: iscreta.gr