Υλικά Συνταγής
1.200 γρ χοιρινό μπούτι
1 μεγάλο κρεμμύδι
100 ml ελαιόλαδο
1 κιλό φρέσκο σταμναγκάθι
2 βιολογικά αυγά
2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία.
Κόβουμε το χοιρινό σε μερίδες και σοτάρουμε τη μισή ποσότητα πρώτα, μέχρι να πάρει χρώμα. Το αφαιρούμε σε ένα μεγάλο σκεύος, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το υπόλοιπο με τον ίδιο τρόπο.
Tip: σοτάρουμε σε δόσεις το χοιρινό γιατί θέλουμε να σοταριστεί και όχι να βράσει οπότε για να μην πέσει η θερμοκρασία καλύπτουμε μόνο την επιφάνεια της κατσαρόλας και αφού σοταριστεί καλά το κρέας από τη μία πλευρά, μετά το γυρνάμε.
Αφαιρούμε όλο το χοιρινό και χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με το λάδι που έχει μείνει μετά το χοιρινό. Μόλις μαλακώσει λίγο και πάρει χρώμα, επαναφέρουμε όλο το χοιρινό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο ώστε να καλύψουμε ίσα ίσα το κρέας.
Χαμηλώνουμε την εστία στο μέτριο, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και βράζουμε για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτεί το χοιρινό.
Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και το πλυμένο σταμναγκάθι. Το βράζουμε για 15 λεπτά και μετά το σουρώνουμε.
Μόλις το χοιρινό έχει μαγειρευτεί προσθέτουμε το βρασμένο σταμναγκάθι, ανακατεύουμε ελαφρά και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Tip: θέλουμε λίγο ζουμί για το αυγολέμονο, οπότε αν έχουμε παραπάνω βράζουμε για λίγα λεπτά το φαγητό με ανοιχτό καπάκι, διαφορετικά αν έχει στεγνώσει προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και την αφήνουμε σκεπασμένη με το καπάκι.
Σε έναν πολυκόφτη multi προσθέτουμε τα 2 αυγά μαζί με τον χυμό από τα 2 λεμόνια και τα χτυπάμε καλά.
Tip: για πιο δεμένο αποτέλεσμα προσθέτουμε στο multi 1 κουταλάκι κορν φλάουρ.
Πηγή: alwayshungry.gr