Υλικά συνταγής
1 κιλό χοιρινό κρέας από ώμο ή λαιμό χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μπουκιές
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
4 κ.σ. μουστάρδα
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
Εκτέλεση συνταγής
Ζητάτε στο χασάπη σας ή κόβετε μόνοι σας το κρέας σε μπουκιές 3-3,5 εκ. περίπου. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί πολύ καλά ρίχνετε τα κομμάτια χοιρινού και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να σοταριστούν και πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές.
Προσθέτετε νερό, τόσο όσο να σκεπάζει το χοιρινό, σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε το χοιρινό σας για 1 περίπου ώρα ή μέχρι να μαλακώσει καλά. Σε περίπτωση που απαιτηθεί, προκειμένου να μαλακώσει καλά το χοιρινό και να μη σωθούν τα υγρά, προσθέτετε επιπλέον ζεστό νερό.
Στη συνέχεια, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το κρασί, το 1 κλωναράκι δεντρολίβανο και τη μουστάρδα, ανακατεύετε καλά για να διαλυθεί η μουστάρδα και συνεχίζετε το βράσιμο με ξεσκέπαστο το τηγάνι για 15 λ περίπου μέχρι να “πιεί” το κρέας τη σάλτσα μουστάρδας και να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε τη τηγανιά σας ζεστή γαρνιρισμένη με το 1 υπόλοιπο κλωναράκι δεντρολίβανου κομμένο σε κομματάκια.
Πηγή: sintayes.gr