Υλικά συνταγής
800 χοιρινό κρέας [ώμο] κομμένο σε κυβάκια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 φλ. λευκό κρασί
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
1 κ.σ. μουστάρδα
1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
6 λιαστές ντομάτες κομμένες στα 2 ή 3
1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
180 γρ. τυρί Σαν Μιχάλης σε μικρά κυβάκια [*]
ελαιόλαδο
λίγο αλάτι [λόγω των τυριών] – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά ελαιόλαδο σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τους κύβους χοιρινού, απ” όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και “θωρακιστούν”.
Τους βγάζετε από το τηγάνι και τις αφήνετε σε πιατέλα.
Ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και “μαραθούν” τα μανιτάρια.
Προσθέτετε πάλι το χοιρινό, βάζετε και το σκόρδο, πασπαλίζετε με το θυμάρι και ανακατεύετε για 1 λ περίπου να ξαναζεσταθεί το κρέας. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνετε το ζωμό κότας, τις λιαστές ντομάτες και αλατοπιπερώνετε.
Σκεπάζετε το τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Διαλύετε τη μουστάρδα σε 3-4 κ.σ. νερό τη προσθέτετε στο τηγάνι, ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 3 λ.
Τέλος προσθέτετε και τα κομματάκια τυριού και σιγοβράζετε για 2 λ ακόμα.
Κατεβάζετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε, προαιρετικά με λίγο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε.
[*] Προτείνουμε ανεπιφύλαχτα το τυρί Σαν Μιχάλης για την υπέροχη γεύση του και άρωμά του. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Γραβιέρα Νάξου, κεφαλογραβιέρα, λαδοτύρι Μυτηλίνης ή παρμεζάνα. Το τυρί θα πρέπει να είναι σκληρό ή ημίσκληρο.
Πηγή: sintayes.gr