Τι χρειαζόμαστε:
2 κιλά χοιρινή τηγανιά
200 γρ. Πάχος (έτσι θα το ζητήσετε από τον κρεοπώλη)
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 ποτήρι κρασιού ρετσίνα ή άσπρο κρασί
1 λεμόνι
Αλάτι – πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
Ψιλοκόβουμε το πάχος και το αφήνουμε να βγάλει το λάδι του σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το κρέας, το κρεμμύδι και την πιπεριά και αφήνουμε να ψηθούν με κλειστό καπάκι σε επισης πολύ χαμηλή φωτιά για 2 1/2 ώρες.
Αφαιρούμε το καπάκι και προσθέτουμε την ρετσίνα, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1/2 ώρα ακόμη.
Το αποτέλεσμα είναι να έχει μεν υγρά άλλα και κάποια κομμάτια κρέατος να είναι κάπως ξεροψημένα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν τα υγρά είναι πολλά πριν ρίξουμε την ρετσίνα τότε αδειάζουμε λίγα και τα κρατάμε στην άκρη για να τα προσθέσουμε σε περίπτωση που χρειαστεί κατά το σερβίρισμα.
Πηγή: sintagespareas.gr