Χοιρινή παντσέτα με φασκόμηλο στη λαδόκολλα: Αργό ψήσιμο, μέγιστη γεύση

2 λεπτά ανάγνωσης

Αν αναζητάτε ένα πιάτο που συνδυάζει τη ρουστίκ απλότητα με το αρωματικό μεγαλείο, τότε αυτή η χοιρινή παντσέτα με φασκόμηλο στη λαδόκολλα είναι η ιδανική επιλογή. Το αργό ψήσιμο και η μαρινάδα με μέλι και αλάτι χαρίζουν στο κρέας μοναδική υφή και βαθιά νοστιμιά, ενώ το φασκόμηλο και το σκόρδο προσθέτουν ένα διακριτικό, γήινο άρωμα.

Περιεχόμενα

Υλικά:

  • 1 χοιρινή παντσέτα, περίπου 2 κιλά
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
  • 2 κλωνάρια φασκόμηλο
  • 300 γρ. χοντρό αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση:

  1. Μαρινάδα:
    Σε καυτό νερό διαλύουμε το χοντρό αλάτι και το μέλι. Τοποθετούμε την παντσέτα σε βαθύ σκεύος και την καλύπτουμε πλήρως με τη μαρινάδα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ολόκληρη νύχτα.
  2. Προετοιμασία για ψήσιμο:
    Την επόμενη ημέρα, αφαιρούμε την παντσέτα από τη μαρινάδα και την ταμπονάρουμε καλά με χαρτί κουζίνας για να απομακρυνθεί η υγρασία.
    Χώνουμε τις μισές σκελίδες σκόρδου σε διάφορα σημεία του κρέατος και τοποθετούμε από πάνω τα κλωνάρια φασκόμηλου. Τυλίγουμε σφιχτά την παντσέτα με λαδόκολλα, σχηματίζοντας ένα «πακέτο».
  3. Ψήσιμο:
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για 15 λεπτά για να «σφραγίσει» το κρέας. Έπειτα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες.
  4. Τελικό ρόδισμα:
    Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε την παντσέτα κάτω από το γκριλ για 10 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει τραγανή, χρυσαφένια κρούστα.
  5. Ξεκούραση & σερβίρισμα:
    Αφήνουμε το κρέας να «σταθεί» για 10 λεπτά πριν το κόψουμε. Σερβίρουμε ιδανικά με ψητές πιπεριές, πουρέ ή τηγανητές πατάτες και μια πράσινη σαλάτα.

Πηγή: sintayes.gr

Μοιραστείτε το άρθρο