Υλικά συνταγής
1 πανσέτα χοιρινή 2 κιλά περίπου
2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες κομμένα στη μέση
2 κλωνάρια φασκόμηλο
300 γρ. χοντρό αλάτι
2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση συνταγής
Σε καυτό νερό διαλύουμε το μέλι και το χοντρό αλάτι. Καλύπτουμε το κρέας και το αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο.
Την επομένη το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, κρύβουμε το σκόρδο σε διάφορα σημεία, βάζουμε από πάνω το φασκόμηλο και τυλίγουμε το κρέας σφικτά σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά και μετά για άλλες 2 ώρες στους 170 βαθμούς.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε το κρέας για επιπλέον 10 λεπτά στο γκριλ μέχρι να ροδίσει όλη η επιφάνεια. Το αφήνουμε 10 λ να “σταθεί” πριν το κόψουμε και μετά σερβίρουμε με ψητές πιπεριές που θα ψήσετε στο ταψί μαζί με το κρέας στη λαδόκολα, πουρέ ή τηγανιτές πατάτες και μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.
Πηγή: sintayes.gr