Υλικά
2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξυσμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κουτ. σούπας μέλι
2-3 κουτ. σούπας μουστάρδα
κρασί λευκό ξηρό
Διαδικασία
Βήμα 1 : Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη σκελίδα σκόρδο μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα αρώματά της. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα σας.
Βήμα 2 : Βγάζετε το σκόρδο από το τηγάνι και βάζετε τις μπριζόλες. Μόλις ροδίσουν και από τις 2 πλευρές σβήνετε με το κρασί, τις αλατίζετε και τις αφήνετε να ψηθούν. Περίπου 10 λεπτά πριν ολοκληρώσετε το μαγείρεμα, προσθέτετε το κρεμμύδι, το μέλι και τη μουστάρδα. Μόλις η σάλτσα δέσει , αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε τις μπριζόλες σε πιάτα ζεστές με μια δροσερή σαλάτα ή τηγανητές πατάτες.
Δείτε και το σχετικό βίντεο με τον Ηλία Μαμαλάκη:
Πηγή: olivemagazine.gr