Η μαρινάδα έχει δύο πολύ συγκεκριμένους στόχους, όταν πρόκειται για ψήσιμο κρέατος. Να αρωματίσει, αλλά και να μαλακώσει τις μπριζόλες. Το πρώτο το επιτυγχάνει κανείς χρησιμοποιώντας τα μυρωδικά της επιλογής του, ενώ για πιο μαλακό κρέας θα πρέπει να προσθέσει κάποιο όξινο υλικό στη μαρινάδα. Προετοιμάστε τις μπριζόλες με την μαρινάδα που θα δείτε παρακάτω από την προηγούμενη ημέρα, αφήστε τις στο ψυγείο και ψήστε στο γκριλ. Το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό.
Φυσικά, τα μυρωδικά της μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με τις γεύσεις του καθενός. Εμείς επιλέξαμε φασκόμηλο, που ταιριάζει πολύ με το χοιρινό κρέας και λίγο πικάντικο μπούκοβο για έξτρα ένταση.
Υλικά
Το χυμό από 1 λεμόνι
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 φυλλαράκια φασκόμηλο
3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
1 κουταλάκι μπούκοβο
Αλατοπίπερο
4 σπαλομπριζόλες χοιρινές
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το λεμόνι, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το φασκόμηλο, τη ρίγανη και το μπούκοβο και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε
Βάζουμε τις μπριζόλες σε σακουλάκια φαγητού που κλείνουν. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και ανακινούμε καλά να πάει παντού. Κλείνουμε τη σακούλα και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον τρεις ώρες
Βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε τις μπριζόλες από το σακουλάκι και τινάζουμε την παραπάνω μαρινάδα πάνω από το κρέας
Ψήνουμε στο γκριλ ή σε σχαροτήγανο να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Πηγή: iefimerida.gr