Σάββατο, 31 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες σε γιαούρτι και μπαχαρικά

27/02/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινά σνίτσελ με πουρέ πατάτας
0
SHARES
Share on Facebook

Η μαρινάδα έχει δύο πολύ συγκεκριμένους στόχους, όταν πρόκειται για ψήσιμο κρέατος. Να αρωματίσει, αλλά και να μαλακώσει τις μπριζόλες. Το πρώτο το επιτυγχάνει κανείς χρησιμοποιώντας τα μυρωδικά της επιλογής του, ενώ για πιο μαλακό κρέας θα πρέπει να προσθέσει κάποιο όξινο υλικό στη μαρινάδα. Προετοιμάστε τις μπριζόλες με την μαρινάδα που θα δείτε παρακάτω από την προηγούμενη ημέρα, αφήστε τις στο ψυγείο και ψήστε στο γκριλ. Το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό.

Φυσικά, τα μυρωδικά της μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με τις γεύσεις του καθενός. Εμείς επιλέξαμε φασκόμηλο, που ταιριάζει πολύ με το χοιρινό κρέας και λίγο πικάντικο μπούκοβο για έξτρα ένταση.

Υλικά

Το χυμό από 1 λεμόνι

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

2-3 φυλλαράκια φασκόμηλο

3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

1 κουταλάκι μπούκοβο

Αλατοπίπερο

4 σπαλομπριζόλες χοιρινές

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το λεμόνι, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το φασκόμηλο, τη ρίγανη και το μπούκοβο και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε

Βάζουμε τις μπριζόλες σε σακουλάκια φαγητού που κλείνουν. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και ανακινούμε καλά να πάει παντού. Κλείνουμε τη σακούλα και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον τρεις ώρες

Βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε τις μπριζόλες από το σακουλάκι και τινάζουμε την παραπάνω μαρινάδα πάνω από το κρέας

Ψήνουμε στο γκριλ ή σε σχαροτήγανο να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Πηγή: iefimerida.gr

Previous Post

Κουνέλι λαδορίγανη στο φούρνο

Next Post

Χοιρινό ρολό με πορτοκάλι και μπίρα

Next Post
Χοιρινά σνίτσελ με πουρέ πατάτας

Χοιρινό ρολό με πορτοκάλι και μπίρα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ