Συστατικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκκαλο
- 5 αβγά
- 1 φλ. αλεύρι
- 2 φλ. φρυγανιά
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Για τον πουρέ
- 3 πατάτες μεγάλες
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 2 κουταλιές φρέσκια κρέμα
- 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
- Αλάτι πιπέρι
Βήματα
Χτυπάτε καλά τις μπριζόλες μέχρι να μαλακώσουν και να ανοίξουν. Ακολούθως τις αλατοπιπερώνετε καλά και από τις δύο πλευρές. Σπάτε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε.
Για αρχή περνάτε το χοιρινό από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά. Απλώνετε τα σνίτσελ πάνω σε ένα ταψί με λαδόχαρτο, τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 25’-30’.
Για τον πουρέ: Βράζετε τις πατάτες και μετά τις καθαρίζετε. Κόβετε τις πατάτες όσο είναι ζεστές σε μικρά κομμάτια μέσα σε ένα μπολ. Με το σύρμα λιώνετε τις πατάτες, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τον πουρέ. Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχει ο πουρές μια βελούδινη υφή
Πηγή: xrysessyntages.com – Μια συνταγή του Ανδρέα Καβάζη