Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μυρωδικών

06/10/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινό με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας με μέλι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά συνταγής

Για τα μπριζολάκια:

1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή

αλάτι πιπέρι

1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

4 χοιρινά μπριζολάκια/φιλετάκια στρογγυλά, χωρίς κόκαλο (το κέντρο μπριζόλας από χοιρινό μπούτι), χτυπημένα για να γίνουν λεπτά και επίπεδα (110 γρ. περίπου το ένα)

Για τη σάλτσα μυρωδικών:

1 1/3 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου

1 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δεντρολίβανο, θυμάρι και φασκόμηλο

2 κοφτά κ.γ. βούτυρο φρέσκο, κρύο

Εκτέλεση συνταγής

Για τα μπριζολάκια: Τοποθετείτε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο. Προσθέτετε τη καπνιστή πάπρικα, ½ κ.γ. αλάτι, ½ κ.γ. πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. Βουρτσίζετε (με ένα πινέλο) τα μπριζολάκια και στις 2 πλευρές τους με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνετε.

Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο, σε μέτρια φωτιά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πανάρετε τα μπριζολάκια καλά και στις 2 πλευρές, τινάζετε το περίσσιο αλεύρι και τα τηγανίζετε τα μπριζολάκια σας για 3-4 λ περίπου (ανάλογα με το πάχος τους) από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν και ροδίσουν. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Για τη σάλτσα μυρωδικών: Χύνετε το λάδι που τυχόν έχει μείνει στο ζεστό τηγάνι και ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου. Το σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα για 3 λ περίπου ή μέχρι να μειωθεί ο ζωμός σχεδόν κατά το ήμισυ.

Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το κρύο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα γυαλιστερό, λείο μείγμα. Περιχύνετε με τη σάλτσα τα μπριζολάκια σας και τα σερβίρετε αμέσως με πουρέ πατάτας ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας.

Πηγή: sintayes.gr

Previous Post

Κοτόπουλο με λαχανικά και φέτα

Next Post

Ντάκος ή κουκουβάγια

Next Post
Χοιρινό με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας με μέλι

Ντάκος ή κουκουβάγια

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ