Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και πάπρικας: Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα

2 λεπτά ανάγνωσης

Ένα ζουμερό πιάτο με άρωμα Μεσογείου και ξεχωριστή γεύση, χάρη στη βελούδινη σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης, τομάτα και πάπρικα. Τα χοιρινά φιλετάκια ψήνονται γρήγορα και ταιριάζουν ιδανικά με αυτή την πλούσια και αρωματική συνοδεία, που μπορεί να συνοδεύσει εξίσου καλά και ψάρι ή μακαρονάδες.

Υλικά για 2-3 μερίδες

Για το χοιρινό:

  • 2 φιλέτα ψαρονέφρι, κομμένα σε φιλετάκια
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς:

  • 4 κ.σ. Βιτάμ (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι (κομμένο στη μέση)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 τομάτες (κομμένες σε ροδέλες)
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 4 κ.σ. λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε τη σάλτσα: Σε ρηχό ταψί με λαδόκολλα, τοποθετήστε τις πιπεριές Φλωρίνης, τις τομάτες, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώστε, ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Καθαρισμός: Μόλις κρυώσουν ελαφρώς, αφαιρέστε τη φλούδα και τα σπόρια από τις πιπεριές. Κρατήστε τα υγρά που έχουν βγάλει στο ταψί – δίνουν επιπλέον γεύση.
  3. Χτύπημα στο μπλέντερ: Μεταφέρετε τις ψημένες πιπεριές, τομάτες, σκόρδο και κρεμμύδι στο πολυμίξερ. Προσθέστε το Βιτάμ, το κρασί, την πάπρικα, τη ρίγανη και το ξύδι. Χτυπήστε καλά μέχρι να προκύψει μια βελούδινη, ομοιογενής σάλτσα. Δοκιμάστε και διορθώστε σε αλάτι-πιπέρι.
  4. Μαγείρεμα του χοιρινού: Ζεστάνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αλατοπιπερώστε τα φιλετάκια και πασπαλίστε με το μείγμα μπαχαρικών. Ψήστε τα σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να παραμείνουν ζουμερά.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε τα φιλετάκια ζεστά, συνοδευμένα με τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς. Ιδανικά με πουρέ, ρύζι, ψητές πατάτες ή φρυγανισμένο ψωμί.

Η συγκεκριμένη σάλτσα είναι τόσο ευέλικτη που ταιριάζει υπέροχα και με ψητό ψάρι ή ακόμα και με μακαρονάδες. Ένα πιάτο απλό στην εκτέλεση, αλλά με βάθος γεύσης και αρώματα που θυμίζουν την καρδιά της Μεσογείου.

Τη συνταγή τη διαβάσαμε εδώ

Μοιραστείτε το άρθρο