Σιγουρέψου ότι έχεις:
2 φιλέτα ψαρονέφρι κομμένα σε φιλετάκια
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
αλάτι
Για τη σάλτσα πιπεριά
4 κ.σ. Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
3 σκελίδες σκόρδο
2 τομάτες κομμένες σε ροδέλες
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. ξύδι
4 κ.σ. λευκό κρασί
Αλάτι-πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ξεκινάμε!
1 Εν αρχή ην η σάλτσα… Βέβαια, πρέπει να τη φτιάξεις κιόλας. Γι’ αυτό, βάλε τις πιπεριές ολόκληρες, τις τομάτες, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με χαρτί για ψήσιμο στο φούρνο.
2 Αλατοπιπέρωσε, ράντισε με ελαιόλαδο
και ψήσε σε ζεστό φούρνο στους 200°C για 45 λεπτά.
3 Μετά ξεφλούδισε τις πιπεριές και πέταξε τα σπόρια, χωρίς να ξεχάσεις να κρατήσεις σε ένα μπολ το ζουμί που βγάζουν.
4 Χτύπησε στο πολυμίξερ τις τομάτες, τις πιπεριές, το σκόρδο και το κρεμμύδι με το Bιτάμ και όλα τα μυρωδικά. Αυτό ήταν!
5 Τα υπόλοιπα είναι εύκολη υπόθεση. Ζεσταίνεις πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και, μόλις κάψει, βάζεις τα φιλετάκια με το αλατοπίπερο και το μείγμα μπαχαρικών, τα ψήνεις για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά και τέλος τα σερβίρεις με τη σάλτσα, η οποία σημειωτέον συνοδεύει ωραιότατα και ένα φιλέτο ψαριού σοτέ ή μια μακαρονάδα.
Τη συνταγή τη διαβάσαμε εδώ