Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα κόκκινη πιπεριά και πάπρικα

2 λεπτά ανάγνωσης

Σιγουρέψου ότι έχεις:

2 φιλέτα ψαρονέφρι κομμένα σε φιλετάκια

1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

αλάτι

Για τη σάλτσα πιπεριά

4 κ.σ. Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης

1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση

3 σκελίδες σκόρδο

2 τομάτες κομμένες σε ροδέλες

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.σ. ξύδι

4 κ.σ. λευκό κρασί

Αλάτι-πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Ξεκινάμε!

1          Εν αρχή ην η σάλτσα… Βέβαια, πρέπει να τη φτιάξεις κιόλας. Γι’ αυτό, βάλε τις πιπεριές ολόκληρες, τις τομάτες, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με χαρτί για ψήσιμο στο φούρνο.

2          Αλατοπιπέρωσε, ράντισε με ελαιόλαδο

και ψήσε σε ζεστό φούρνο στους 200°C για 45 λεπτά.

3          Μετά ξεφλούδισε τις πιπεριές και πέταξε τα σπόρια, χωρίς να ξεχάσεις να κρατήσεις σε ένα μπολ το ζουμί που βγάζουν.

4          Χτύπησε στο πολυμίξερ τις τομάτες, τις πιπεριές, το σκόρδο και το κρεμμύδι με το Bιτάμ και όλα τα μυρωδικά. Αυτό ήταν!

5          Τα υπόλοιπα είναι εύκολη υπόθεση. Ζεσταίνεις πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και, μόλις κάψει, βάζεις τα φιλετάκια με το αλατοπίπερο και το μείγμα μπαχαρικών, τα ψήνεις για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά και τέλος τα σερβίρεις με τη σάλτσα, η οποία σημειωτέον συνοδεύει ωραιότατα και ένα φιλέτο ψαριού σοτέ ή μια μακαρονάδα.

Τη συνταγή τη διαβάσαμε εδώ

Μοιραστείτε το άρθρο