Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χοχλιοί στιφάδο

28/03/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοχλιοί στιφάδο
0
SHARES
Share on Facebook

Της Νεκταρίας Κοκκινάκη

Υλικά

  • 1 κιλό χοχλιοί
  • 1 κιλό ξερά κρεμμυδάκια (κατά προτίμηση στιφάδου)
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 200ml κόκκινο κρασί
  • 3-4 ώριμες ντομάτες
  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε νερό βάζουμε τους χοχλιούς μας και τους αφήνουμε για λίγο να ξυπνήσουν. Ξεχωρίζουμε ποιοι είναι ζωντανοί και τους καθαρίζουμε. Με ένα μαχαίρι ξύνουμε ξερά υπολείμματα που έχουν στο καβούκι τους και αφαιρούμε μια μεμβράνη που συνήθως έχει μπροστά, τους ξεπλένουμε πολύ καλά με ζεστό νερό και τους αφήνουμε για λίγο να σουρώσουν. Αλατίζουμε ενώ ακόμα είναι ζωντανοί , με αυτό τον τρόπο παίρνουν το αλάτι εσωτερικά.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τους χοχλιούς, σοτάρουμε για λίγο και σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και κόβουμε σε χοντρές φέτες αν είναι μεγάλα ή αφήνουμε ολόκληρα αν είναι μικρά στιφάδου.  Προσθέτουμε στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν. Ρίχνουμε τις ντομάτες ξυσμένες και τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε με καπάκι  και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Κοιτάμε αν χρειαστεί κατά διαστήματα να προσθέσουμε ελάχιστο ζεστό νερό.

Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό μας να μελώσει για δέκα λεπτά πριν σερβίρουμε. Ιδανικά ταιριάζει με πατάτες τηγανιτές.

Καλή επιτυχία!

Η Νεκταρία Κοκκινάκη διατηρεί το blog Κρητικές Γεύσεις

Πηγή: bostanistas.gr

Previous Post

Χταπόδι μαγειρευτό με μανιτάρια και πιπεριές

Next Post

Ο Άγιος Ευστράτιος ο Νηστευτής ο Οσιομάρτυρας

Next Post
Ο Άγιος Ευστράτιος ο Νηστευτής ο Οσιομάρτυρας

Ο Άγιος Ευστράτιος ο Νηστευτής ο Οσιομάρτυρας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ