Παρασκευή, 20 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χοχλιοί με το ρύζι…

29/03/2019
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοχλιοί στιφάδο

"Καθαρίζουμε τους χοχλιούς κατά τα γνωστά. Ετοιμάζουμε την κατσαρόλα με λάδι στο οποίο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε και τους χοχλιούς και σε 5 λεπτά προσθέτουμε τη ντομάτα με τα αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα. Αφού βράσουν για 15 λεπτά βγάζουμε τους χοχλιούς με μια τρυπητή κουτάλι, ρίχνουμε 6 ποτήρια νερό και όταν βράσει ρίχνουμε και το ρύζι. Αφήνουμε πάλι να βράσει για 10 λεπτά, ρίχνουμε και τους χοχλιούς και βράζουμε ακόμη 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά."

0
SHARES
Share on Facebook

 

Υλικά:
0,5 κιλό(-ά) Χοχλιοί (σαλιγκάρια)
2 φλιτζάνι(-ια) Ρύζι καρολίνα
0,5 ποτήρι(-ια) Ελαιόλαδο
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια τριμμένα
3 τεμάχιο(-α) Μέτριες ντομάτες τριμμένες
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τους χοχλιούς. Ετοιμάζουμε την κατσαρόλα με λάδι στο οποίο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε και τους χοχλιούς και σε 5 λεπτά προσθέτουμε τη ντομάτα με τα αλάτι, το πιπέρι.
  2. Αφού βράσουν για 15 λεπτά βγάζουμε τους χοχλιούς με μια τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε 6 φλιτζάνια νερό και όταν βράσει ρίχνουμε και το ρύζι.
  3. Αφήνουμε πάλι να βράσει για 10 λεπτά, ρίχνουμε και τους χοχλιούς και βράζουμε ακόμη 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.

Σχόλιο

Οι χοχλιοί (τα σαλιγκάρια) καθαρίζονται σχολαστικά (τους βάζουμε στο νερό να συρθούν, σκεπασμένοι με ένα τρυπητό και τους καθαρίζουμε τα σάλια και τις ακαθαρσίες στο στόμιο και στο κέλυφος).

Στη συνέχεια τους βράζουμε σε μπόλικο νερό.

Το πετάμε και τους ξεπλένουμε καλά.

Στο νερό που βράζουν καλό είναι να προσθέσουμε λίγο ξύδι…

Πηγή: boukitsa.gr – Λιλή Καραβελάκη

Previous Post

Νηστίσιμο κέικ αμυγδάλου

Next Post

Χελιδόνια, οι προάγγελοι της άνοιξης…

Next Post
Χελιδόνια, οι προάγγελοι της άνοιξης…

Χελιδόνια, οι προάγγελοι της άνοιξης...

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ