Υλικά συνταγής:
Σαλιγκάρια: 1 κιλό (χοχλιοί)
Ελαιόλαδο: 1/3 κούπα
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 σκελίδα
Ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες: 4 μεγάλες
Ρύζι καρολίνα: 2 κούπες
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι
Οδηγίες:
1. Καθαρίζετε τους χοχλιούς,
- Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μαραίνετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε και το σκόρδο και μαραίνετε για 1 ακόμη λεπτό.
3. Προσθέτετε την ντομάτα και όσο νερό χρειάζεται για να πάρετε 1,5 λίτρο.
4. Προσθέτετε όταν βράσει το ρύζι, τα καθαρισμένα σαλιγκάρια, αλατοπίπερο και την ζάχαρη. Σιγοβράζετε, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να γίνει το ρύζι, περίπου 15 – 20 λεπτά.
5. Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε το φαγητό πολύ ζεστό.
Πηγή: radicio.com