ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοχλιοί
5-6 κολοκυθάκια
5-6 πατάτες
1/2 κιλό βλίτα
2 κρεμμύδια
2 σκόρδα
4-5 ντομάτες
1 ματσάκι μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Πιπέρι, αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά και βράζουμε τους χοχλιούς (σαλιγκάρια). Στήνουμε στη φωτιά την κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι, τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Μετά αποσύρουμε τους χοχλιούς.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα κομμάτια από τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, τα σοτάρουμε και ρίχνουμε παράλληλα τις ντομάτες τριμμένες, καθώς και τον μαϊντανό και ανάλογο νερό.
Αφού μισοψηθούν ρίχνουμε τα βλίτα, επαναφέρουμε τους χοχλιούς και ελάχιστο νερό ακόμη, για να σιγοβράσουν όλα μαζί πλέον σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Πηγή: kritikaepikaira.gr