ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοχλιούς
1 κιλό χοντρό (αλεσμένο) σιτάρι
1 ποτήρι λάδι
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 κολοκυθάκια τριμμένα (προαιρετικά)
4 ντομάτες τριμμένες
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τους χοχλιούς κατά τα γνωστά.
Τους βάζουμε στο τσικάλι μαζί με το λάδι, τα κρεμμύδια, τα κολοκύθια και τις ντομάτες να τσιγαριστούν για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να ψηθούν 20-30 λεπτά. Βγάζουμε τους χοχλιούς από το τσικάλι με μια τρυπητή κουτάλα, τους αφήνουμε να περιμένουν και προσθέτουμε 7 ποτήρια νερό στη σάλτσα που έχει μείνει.
Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το χόντρο και λίγο αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά για να μην τσικνώσει. Όταν ψηθεί ο χόντρος, σε 20 λεπτά περίπου, ρίχνουμε τους χοχλιούς και λίγο πιπέρι.
Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά.
Πηγή: 52dim-irakl.ira.sch.gr