Υλικά
1 κιλό χοχλιοί
4 Ντομάτες
1/2 κιλό κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλ. Ξύδι
1 κλωνάρι Δενδρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι
1 1/2 φλ. Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Μπελτέ
Εκτέλεση
Βάζουμε τους χοχλιους σε ένα λεκανάκι με νερό για να μαλακώσουν εξωτερικά και στη συνέχεια με ένα μαχαιράκι καθαρίζουμε τις ακαθαρσίες από το κέλυφος.
Τους ξεπλένουμε καλά και τους αφήνουμε να στραγγίσουν.. αυτή τη διαδικασία την κάνουμε τρεις τέσσερις φορές..
Μετά βάζουμε τους χοχλιούς να βράσουν σε αλατόνερο κ ξαφριζουμε.. σουρώνουμε το νερό και βάζουμε καθαρό νερό και ξαναβάζουμε.. Σουρώνουμε δεύτερη φορά..
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το ξύδι, το δεντρολίβανο, το αλάτι, Το πιπέρι και 1 ποτήρι νερό που μέσα έχουμε διαλύσει τον μπελτέ.. Στο τέλος ρίχνουμε κ τους χοχλιούς..
Μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθούν οι χοχλιοί (θα το καταλάβουμε με μια οδοντογλυφίδα) κ να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του..
Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου και στη συνέχεια προσθέτουμε τα σαλιγκάρια μαγειρεύουμε για μία ώρα περίπου..
Πηγή: cookpad.com