Κυριακή, 29 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χιονισμένα τρουφάκια

27/12/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινό καπρικό
0
SHARES
Share on Facebook

Υπέροχα χιονισμένα Χριστουγεννιάτικα, τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα και ινδοκάρυδο με 5 μόνο υλικά.

Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους, για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας υπέροχα τρουφάκια στο γιορτινό τραπέζι σας και όχι μόνο.

Ιδανική λύση να τα προσφέρετε σαν δώρο στις επισκέψεις σας σε μια όμορφη γιορτινή συσκευασία.

Υλικά συνταγής
250 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα ή Μαριάννα
180 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ½ φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
100 γρ. κερασάκια γλασέ, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

Στρώνετε ένα μεγάλο δίσκο με χαρτί ψησίματος.

Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα στο multi και τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ.
Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα.

Αν είστε εξοικειωμένοι μπορείτε να τη λιώσετε και σε φούρνο μικροκυμάτων.

Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε για 2 λ στην άκρη.
Στη συνέχεια ρίχνετε στο μπολ με τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη λιωμένη σοκολάτα, το ζαχαρούχο γάλα, 1/2 φλ. από το ινδοκάρυδο και τα ψιλοκομμένα κερασάκια γλασέ και τα αναμιγνύετε πολύ καλά με ένα κουτάλι.

Τοποθετείστε το υπόλοιπο ινδοκάρυδο σε ένα μπολ.
Παίρνετε 1 κ.σ. από το μείγμα και με βρεγμένα χέρια το πλάθετε σε μπαλάκι.

Το “βουτάτε” στο μπολ με το ινδοκάρυδο για να καλυφθεί καλά.

Τινάζετε το περίσσιο ινδοκάρυδο και το τοποθετείτε στο έτοιμο δίσκο με το χαρτί ψησίματος.

Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το υπόλοιπο μείγμα και ινδοκάρυδο και έχετε 50 τρουφάκια.

Πηγή: neolaia.gr

Previous Post

Αρνάκι λεμονάτο στον φούρνο με αγκινάρες

Next Post

Καπνιστά ξιδάτα κρητικά λουκάνικα

Next Post
Χοιρινό καπρικό

Καπνιστά ξιδάτα κρητικά λουκάνικα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ