Υλικά
1 χέλι
4-5 σκελίδες σκόρδο
κανέλα τριμμένη
γαρίφαλα τριμμένα
αλάτι
πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
αλεύρι για το τηγάνισμα
2-3 κουταλιές σούπας ξύδι
Διαδικασία
Βήμα 1: Παίρνουμε το χέλι, κάνουμε μιά κοψιά γύρω από το λαιμό του και ύστερα τραβάμε την πέστα και τη βγάζουμε μέχρι την ουρά. Αφαιρούμε τα εντόσθια, το χαράζουμε, το αλατίζουμε, βάζουμε σε κάθε χαρακιά σκόρδο, τα μυρωδικά (κανέλα, γαρίφαλα, μαυροπίπερο), το ξανακαλύπτουμε με την πέτσα και το δένουμε. Το αφήνουμε 10 – 15 μέρες στον ήλιο, ώσπου να ξεραθεί.
Βήμα 2: Αφού ξεραθεί καλά, βγάζουμε πάλι την πέτσα, βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει, το κόβουμε κομμάτια, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε.
Βήμα 3: Στο λάδι που έμεινε από το τηγάνισμα, αφού το καθαρίσουμε από τυχόν χοντράδια, ρίχνουμε 1 κουταλιά σούπας αλεύρι, 2-3 κουταλιές ξύδι και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το χέλι και γίνεται μαρινάτο.
Βήμα 4: Το χέλι τηγανιτό και μυρωδάτο είναι έτοιμο και σερβίρεται με οποιαδήποτε σαλάτα.