ΥΛΙΚΑ
190 γρ. Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ (1 φάκελος)
80 γρ. φρέσκο βούτυρο
200 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ + 100 γρ. για το γαρνίρισμα
50 γρ. Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
250 γρ. τυρί κρέμα (π.χ. μασκαρπόνε)
1 φάκελο Garni βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
200ml γάλα
100 γρ. ζάχαρη
1 φύλλο Ζελατίνης ΓΙΩΤΗΣ
μια κορυφή φρέσκου δυόσμου για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε μπαιν-μαρί (πάνω από νερό που σιγοβράζει) το βούτυρο μαζί με την Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ.
Μόλις λιώσουν αποσύρουμε από τη φωτιά και αναμειγνύουμε καλά σε ένα μπολ Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ, να γίνει μια ομοιογενής μάζα. Την απλώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο μιας στρογγυλής φόρμας με έλασμα και πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη μας. Διατηρούμε στο ψυγείο.
Μουλιάζουμε τη Ζελατίνη ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ με νερό. Στο μεταξύ, σπάζουμε σε κομμάτια τα 200 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ και την αφήνουμε να λιώσει σε μπαιν-μαρί. Όταν η κουβερτούρα γίνει χλιαρή, ανακατεύουμε μέσα τη ζελατίνη, αφού τη στραγγίξουμε καλά.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη ώστε να γίνει αφράτο και στη συνέχεια ενσωματώνουμε το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας με τη ζελατίνη, ανακατεύοντας καλά.
Παρασκευάζουμε τον έναν φάκελο Garni βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προσθέτουμε το 1/3 του Garni στο μείγμα του τυριού, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι να ενσωματωθεί. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας με απαλές κινήσεις όλο το υπόλοιπο Garni, ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Το αδειάζουμε στη φόρμα, πάνω από το μπισκότο, και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Καλύπτουμε τη φόρμα με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες, ή και όλη τη νύχτα. Βγάζουμε το γλυκό από τη φόρμα και «ξύνουμε» τα 100 γρ. κουβερτούρας σε νιφάδες, για να γαρνίρουμε την επιφάνειά του.
Γαρνίρουμε με μια κορφούλα, ή φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.
Πηγή: athinorama.gr