Υλικά
• 400 γρ. γάλα
• 60 γρ. αλεύρι
• 400 γρ. Πηχτόγαλο Χανίων ή ανάμεικτη μυζήθρα με γάλα χτυπημένη στο χέρι ή μίξερ…
• 200 γρ. νωπό ανθότυρο (γλυκιά μυζήθρα)
• 40 γρ. στακοβούτυρο
• 12 φύλλα κρούστας (τύπου Βηρυτού)
• 180 γρ. βούτυρο γάλακτος (για τα φύλλα)
• Ζάχαρη (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα 300 γρ. γάλα και τα αφήνουμε να ζεσταθούν. Παράλληλα διαλύουμε το αλεύρι στα υπόλοιπα 100 γρ. γάλακτος. Ενώνουμε τα δύο μίγματα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε το στακοβούτυρο και αποσύρουμε απο τη φωτιά.
Μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το Πηχτόγαλο Χανίων και το Ανθότυρο.
Παίρνουμε ενα φύλλο, το βουτυρώνουμε και μέσα σ’αυτό (στο κέντρο) βάζουμε ένα δεύτερο φύλλο διπλωμένο στα 3. Απλώνουμε κατά μήκος του 2ου φύλλου αρκετό από το μίγμα του τυριού.
Διπλώνουμε σε φάκελο τα 2 φύλλα και κατόπιν τα τοποθετούμε σε ένα 3ο φύλλο (καλά βουτυρωμένο) διαγωνίως. Κλείνουμε σαν φάκελο και βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι με την ένωση προς τα κάτω. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μίγμα και τα φύλλα. Θα γίνουν 4 μπουγάτσες.
Ψήνουμε στους 170ο C για 15 λεπτά και αναποδογυρίζουμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 12 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει χρώμα και απο τη δεύτερη πλευρά.
Αποσύρουμε και σερβίρουμε σε πιάτο. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη (εφόσον το επιθυμούμε).
Πηγή: flashnews.gr