Αν και οι αποδόσεις ελαιόκαρπου σε ελαιόλαδο θα πρέπει να σταθεροποιηθούν – και βελτιωθούν – ωστόσο οι τιμές των πρώτων φρέσκων ελαιολάδων στη ζώνη της αθηνολιάς (Αγίων Αποστόλων, Λακωνία) κινούνται στα επίπεδα των 3,80 €/ κιλό, δηλαδή σημαντικά κατώτερα των αντίστοιχων περυσινών (4,35 €/ κιλό).
Είναι ακόμη νωρίς για να βγουν τελικά συμπεράσματα, ωστόσο θα πρέπει να λάβουμε υπ΄όψη ότι φέτος (περίοδος 2019/20), η παραγωγή θα είναι ποσοτικά και ποιοτικά ιδιαίτερα βελτιωμένη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ιταλία (άρα μειωμένη ζήτηση) και στην Τυνησία (αυξημένη προσφορά) σε σύγκριση με την περυσινή περίοδο 2018/19.
Πηγή: olivenews.gr