Χαλβάς συμιγδαλένιος

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

2½ φλ. τσαγιού ζάχαρη

4 φλ. τσαγιού νερό

½ φλ. τσαγιού σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)

½ φλ. τσαγιού αμύγδαλο καβουρντισμένο

1 φλούδα λεμονιού

1 φλούδα πορτοκαλιού

1 κ.σ. κανέλα

1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, για 6΄.

Τότε προσθέτουμε την κανέλα (σκόνη), τις σταφίδες και το αμύγδαλο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.

Προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ!

Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Πηγή: letsfamily.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χαλβάς συμιγδαλένιος

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

2½ φλ. τσαγιού ζάχαρη

4 φλ. τσαγιού νερό

½ φλ. τσαγιού σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)

½ φλ. τσαγιού αμύγδαλο καβουρντισμένο

1 φλούδα λεμονιού

1 φλούδα πορτοκαλιού

1 κ.σ. κανέλα

1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, για 6΄.

Τότε προσθέτουμε την κανέλα (σκόνη), τις σταφίδες και το αμύγδαλο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.

Προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ!

Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Πηγή: letsfamily.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χαλβάς συμιγδαλένιος

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

2½ φλ. τσαγιού ζάχαρη

4 φλ. τσαγιού νερό

½ φλ. τσαγιού σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)

½ φλ. τσαγιού αμύγδαλο καβουρντισμένο

1 φλούδα λεμονιού

1 φλούδα πορτοκαλιού

1 κ.σ. κανέλα

1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, για 6΄.

Τότε προσθέτουμε την κανέλα (σκόνη), τις σταφίδες και το αμύγδαλο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.

Προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ!

Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Πηγή: letsfamily.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χαλβάς συμιγδαλένιος

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

2½ φλ. τσαγιού ζάχαρη

4 φλ. τσαγιού νερό

½ φλ. τσαγιού σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)

½ φλ. τσαγιού αμύγδαλο καβουρντισμένο

1 φλούδα λεμονιού

1 φλούδα πορτοκαλιού

1 κ.σ. κανέλα

1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, για 6΄.

Τότε προσθέτουμε την κανέλα (σκόνη), τις σταφίδες και το αμύγδαλο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.

Προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ!

Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Πηγή: letsfamily.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Χαλβάς συμιγδαλένιος

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

400 γρ. Σιμιγδάλι Χονδρό MISKO

600 γρ. ζάχαρη

1 λίτρο νερό

2 ξύλα κανέλας

2-3 φέτες πορτοκαλιού

130 ml ελαιόλαδο

130 ml ηλιέλαιο

2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

ξύσμα από 1 πορτοκάλι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μεσαία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τις φέτες πορτοκαλιού να ζεσταθούν. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και αφού η ζάχαρη έχει διαλυθεί τελείως κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι.

Σε άλλη μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην κάψει.

Ρίχνουμε το Σιμιγδάλι Χονδρό MISKO και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να ξανθύνει ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Αναλόγως πόσο καβουρδισμένο το θέλουμε, το σοτάρουμε για 6-10 λεπτά. Προς το τέλος, ρίχνουμε την κανέλα σε σκόνη και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στο μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αφαιρούμε τα ξύλα κανέλας και τα πορτοκάλια από την κατσαρόλα με το σιρόπι. Με μια κουτάλα για σούπα ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό σιρόπι στο μείγμα σιμιγδαλιού, προσέχοντας να μην καούμε. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και ξαναβάζουμε την μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.

Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα το τελικό μείγμα, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει ο χαλβάς.

Μεταφέρουμε τον χαλβά σε ατομικές φόρμες ή μια μεγάλη. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30-40 λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα ή ατομικά πιάτα. Πασπαλίζουμε με κανέλα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

Πηγή: misko.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Χαλβάς συμιγδαλένιος

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

2½ φλ. τσαγιού ζάχαρη

4 φλ. τσαγιού νερό

½ φλ. τσαγιού σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)

½ φλ. τσαγιού αμύγδαλο καβουρντισμένο

1 φλούδα λεμονιού

1 φλούδα πορτοκαλιού

1 κ.σ. κανέλα

1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, για 6΄.

Τότε προσθέτουμε την κανέλα (σκόνη), τις σταφίδες και το αμύγδαλο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.

Προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ!

Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Πηγή: letsfamily.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χαλβάς συμιγδαλένιος

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

2½ φλ. τσαγιού ζάχαρη

4 φλ. τσαγιού νερό

½ φλ. τσαγιού σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)

½ φλ. τσαγιού αμύγδαλο καβουρντισμένο

1 φλούδα λεμονιού

1 φλούδα πορτοκαλιού

1 κ.σ. κανέλα

1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, για 6΄.

Τότε προσθέτουμε την κανέλα (σκόνη), τις σταφίδες και το αμύγδαλο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.

Προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ!

Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Πηγή: letsfamily.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χαλβάς συμιγδαλένιος

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

2½ φλ. τσαγιού ζάχαρη

4 φλ. τσαγιού νερό

½ φλ. τσαγιού σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)

½ φλ. τσαγιού αμύγδαλο καβουρντισμένο

1 φλούδα λεμονιού

1 φλούδα πορτοκαλιού

1 κ.σ. κανέλα

1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, για 6΄.

Τότε προσθέτουμε την κανέλα (σκόνη), τις σταφίδες και το αμύγδαλο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.

Προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ!

Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Πηγή: letsfamily.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χαλβάς συμιγδαλένιος

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

2½ φλ. τσαγιού ζάχαρη

4 φλ. τσαγιού νερό

½ φλ. τσαγιού σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)

½ φλ. τσαγιού αμύγδαλο καβουρντισμένο

1 φλούδα λεμονιού

1 φλούδα πορτοκαλιού

1 κ.σ. κανέλα

1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, για 6΄.

Τότε προσθέτουμε την κανέλα (σκόνη), τις σταφίδες και το αμύγδαλο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.

Προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ!

Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Πηγή: letsfamily.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χαλβάς συμιγδαλένιος

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

2½ φλ. τσαγιού ζάχαρη

4 φλ. τσαγιού νερό

½ φλ. τσαγιού σταφίδα

½ φλ. τσαγιού αμύγδαλο καβουρντισμένο

1 φλούδα λεμονιού

1 φλούδα πορτοκαλιού

1 κ.σ. κανέλα

1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, για 6΄.

Τότε προσθέτουμε την κανέλα (σκόνη), τις σταφίδες και το αμύγδαλο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.

Προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ!

Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Πηγή: letsfamily.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χαλβάς συμιγδαλένιος

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

2½ φλ. τσαγιού ζάχαρη

4 φλ. τσαγιού νερό

½ φλ. τσαγιού σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)

½ φλ. τσαγιού αμύγδαλο καβουρντισμένο

1 φλούδα λεμονιού

1 φλούδα πορτοκαλιού

1 κ.σ. κανέλα

1 ξυλάκι κανέλας

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, για 6΄.

Τότε προσθέτουμε την κανέλα (σκόνη), τις σταφίδες και το αμύγδαλο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.

Προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ!

Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Πηγή: letsfamily.gr

Μοιραστείτε το άρθρο