ΥΛΙΚΑ
1 σακουλάκι σιμιγδάλι χονδρό ( 2 ποτήρια γεμάτα)
3 ποτήρια ζάχαρη ( αν θέλουμε αφαιρούμε 1 ποτήρι ζάχαρη με σιρόπι από γλυκά του κουταλιού που έχουμε )
1 ποτήρι σπορέλαιο ( το μισό αν θέλετε το αντικαθιστατε με βούτυρο)
5 ποτήρια νερό
1 φλυτσανα αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα
σταφίδες ξανθιές αν θέλετε και Κορινθίας ( μαύρες)
1 φλούδα λεμονιού
1 ξύλο κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το σιμιγδάλι + σπορέλαιο + αμύγδαλα ανακατεύουμε μέχρι το επιθυμείτο χρώμα ροδίσουν λιγο τα αμύγδαλα τότε είναι εντάξει
σε άλλη κατσαρόλα νερό + ζαχαρη + φλούδα λεμονιού + κανέλα ξύλο + σταφίδες σε αρχή βρασμού βγάζουμε φλούδες και κανέλα και ρίχνουμε με προσοχή μέσα στο πολύ ζεστό σιμιγδάλι
ανακατεύουμε με προσοχή μέχρι να πηχτωση
το σκεπαζουμε λίγο και το σερβίρουμε όπως θέλουμε
Ένας νόστιμος συνδυαμός είναι πορτοκαλι μαρμελάδα κομματάκια από φλούδες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Amalia Athanasiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”