Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σταφίδες και αμύγδαλο

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ
1 σακουλάκι σιμιγδάλι χονδρό ( 2 ποτήρια γεμάτα)

3 ποτήρια ζάχαρη ( αν θέλουμε αφαιρούμε 1 ποτήρι ζάχαρη με σιρόπι από γλυκά του κουταλιού που έχουμε )

1 ποτήρι σπορέλαιο ( το μισό αν θέλετε το αντικαθιστατε με βούτυρο)

5 ποτήρια νερό

1 φλυτσανα αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα

σταφίδες ξανθιές αν θέλετε και Κορινθίας ( μαύρες)

1 φλούδα λεμονιού

1 ξύλο κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το σιμιγδάλι + σπορέλαιο + αμύγδαλα ανακατεύουμε μέχρι το επιθυμείτο χρώμα ροδίσουν λιγο τα αμύγδαλα τότε είναι εντάξει

σε άλλη κατσαρόλα νερό + ζαχαρη + φλούδα λεμονιού + κανέλα ξύλο + σταφίδες σε αρχή βρασμού βγάζουμε φλούδες και κανέλα και ρίχνουμε με προσοχή μέσα στο πολύ ζεστό σιμιγδάλι

ανακατεύουμε με προσοχή μέχρι να πηχτωση

το σκεπαζουμε λίγο και το σερβίρουμε όπως θέλουμε

Ένας νόστιμος συνδυαμός είναι πορτοκαλι μαρμελάδα κομματάκια από φλούδες

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Amalia Athanasiou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σταφίδες και αμύγδαλο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό

2½ φλ. τσαγιού ζάχαρη

4 φλ. τσαγιού νερό

½ φλ. τσαγιού σταφίδα κορινθιακή (μαύρη)

½ φλ. τσαγιού αμύγδαλο καβουρντισμένο

1 φλούδα λεμονιού

1 φλούδα πορτοκαλιού

1 κ.σ. κανέλα

1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει, για 6΄.

Τότε προσθέτουμε την κανέλα (σκόνη), τις σταφίδες και το αμύγδαλο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Με κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.

Προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ! Ξαναβάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Τον αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Πηγή: letsfamily.gr

Μοιραστείτε το άρθρο