Υλικά
1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι Χονδρό ΜΕΛΙΣΣΑ
1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΕΛΙΣΣΑ
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2½ φλιτζάνια ζάχαρη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
χυμό από 1 πορτοκάλι
3 φλιτζάνια νερό
1 κουτ. γλυκού λουίζα ψιλοκομμένη (αποξηραμένη) ή 1 κουτ. σούπας φρέσκια
½ φλιτζάνι σταφίδα κορινθιακή
Διαδικασία
Πλένετε τα πορτακάλια και αφού πάρετε το ξύσμα τους τα στύβετε.
Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνετε τα δύο σιμιγδάλια. Τα καβουρντίζετε ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφήσουν όλο το λάδι και να πάρουν ελαφρύ καστανό χρώμα.
Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τη ζάχαρη, το χυμό του πορτοκαλιού και ανακατεύετε δυνατά να αναμιχθούν τα υλικά (προσοχή πιτσιλάει και ζεματάει σε αυτή τη φάση). Προσθέτετε το νερό, το ξύσμα πορτοκαλιού τις σταφίδες και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, αφού χαμηλώσετε πρώτα τη θερμοκρασία. Ανακατεύετε το χαλβά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Μεταφέρετε το χαλβά όπως είναι ζεστός σε ατομικά φορμάκια ή μεγάλη φόρμα και τον αφήνετε να κρυώσει.
Σερβίρετε το χαλβά χλιαρό ή κρύο εντελώς.
Πηγή: olivemagazine.gr