Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χαλβάς πολίτικος με μέλι

07/03/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ψητές γαρίδες ζουμερές και μυρωδάτες
0
SHARES
Share on Facebook

Τώρα που μένουμε στο σπίτι, μπορούμε να περάσουμε ευχάριστα τον χρόνο μας δημιουργώντας….Και επειδή η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι ένας διασκεδαστικός αλλά και χρήσιμος τρόπος απασχόλησής μας, σας προτείνουμε να φτιάξετε έναν πολίτικο χαλβά που είναι ένα κλασικό σπιτικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες και ιδιαίτερα δημοφιλές κατά τη διάρκεια της νηστείας.

ΥΛΙΚΑ

4 κούπες νερό

1 κούπα ελαιόλαδο

1½ κούπα μέλι

2 κούπες σιμιγδάλι (χοντρό)

100 γραμμάρια αμύγδαλα ή καρύδια ή φιστίκια

κανέλλα τριμμένη

ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το ξύσμα λεμονιού, κι όταν αρχίζει να ζεσταίνεται προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το σιρόπι κρατώντας το ζεστό στην άκρη.

Ρίχνουμε το λάδι σε μια άλλη κατσαρόλα και το θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί αρχίζουμε σιγά-σιγά να προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντάς το με μια ξύλινη κουτάλα (με προσοχή γιατί αρπάζει εύκολα).

Όταν το σιμιγδάλι έχει ροδίσει ελαφρά, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε (με προσοχή γιατί πιτσιλάει) το σιρόπι μας, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα ή τα φιστίκια.

Μόλις ρίξουμε το σιρόπι επιστρέφουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για όση ώρα χρειάζεται ώστε να πήξει.

Βάζουμε το χαλβά σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει για μια ώρα περίπου.

Γυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλλα (άφθονη). Εκτός από τα καρύδια, μπορούμε να προσθέσουμε φιστίκια, αμύγδαλα ή κουκουνάρια.

Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος για σερβίρισμα! ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Πηγή: constantinoupoli.com/

 

Previous Post

Λαγάνα με λιαστές ντομάτες και θυμάρι

Next Post

Σουπιές στιφάδο

Next Post
Ψητές γαρίδες ζουμερές και μυρωδάτες

Σουπιές στιφάδο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ