Υλικά
- Πορτοκάλι1 1/2 ποτήρι μόνο τον χυμό του
- Σιμιγδάλι3 1/2 ποτήρια (το ψιλό)
- Ζάχαρη1/2 ποτήρι
- Καλαμποκέλαιο1 1/2 ποτήρι
- Αμύγδαλα1 ποτήρι χοντροκομμένα
- Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ3 1/2 κουταλάκια του γλυκού
- Κανέλα2 1/2 κουταλιές της σούπας
Για το σιρόπι
- Ζάχαρη3 1/2 ποτήρια
- Νερό1 1/2 ποτήρι
- Πορτοκάλι2 τεμ από την φλούδα του
- Λεμόνι1/2 κουταλιά της σούπας τον χυμό του
- Κανέλα ξυλάκι1 τεμ
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα ταψί αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, τα στρώνουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.
Αφού βγάλουμε από το φούρνο το ταψί μας, το σιροπιάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το κόβουμε σε ρόμβους και είναι έτοιμο για σερβίρισμα
Πηγή: chefoulis.gr