Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χαλβάς Φαρσάλων

08/12/2019
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ψαρόσουπα από την Αγία Γαλήνη
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

100 γρ. σπορέλαιο

240 γρ. κορνφλάουερ

600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 λίτρο νερό

200 γρ. ζάχαρη, για την καραμέλα

150 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα

2 κ.σ. ζάχαρη, για πασπάλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός σύρματος όλα τα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη για την καραμέλα και την ζάχαρη για το πασπάλισμα.

Βάζουμε το 1/5 της ζάχαρης για την καραμέλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να καραμελώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να χρυσαφίσει.

Προσθέτουμε το άλλο 1/5 της ζάχαρης και συνεχίζουμε όπως παραπάνω. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή για τα υπόλοιπα 3/5.

Όταν προσθέσουμε την τελευταία ποσότητα ζάχαρης, και καραμελώσει κι αυτή ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά.

Η καραμέλα θα κρυώσει και θα πήξει αμέσως και θα νομίζετε ότι έχετε κάνει κάτι λάθος αλλά δεν είναι έτσι.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Σιγά σιγά η καραμέλα λιώνει και αρχίζει να ενσωματώνεται στο μείγμα. Θα πρέπει να προσέξουμε γιατί το μείγμα αρχίζει και βγάζει τα λάδια του. Και αυτό όμως είναι οκ γιατί στη συνέχεια τα απορροφά και πάλι.

Ανακατεύουμε συνεχώς για 10 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα λάδια. Καθώς κρυώνει απορροφώνται πιο εύκολα.

Στο τέλος ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε και αυτά.

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 20×28 εκ. και πασπαλίζουμε με την επιπλέον ζάχαρη.

Ψήνουμε στο γκριλ, στη σχάρα ψηλά, μέχρι να καραμελώσει (5-10 λεπτά).

Διαφορετικά με ένα φλόγιστρο χειρός καίμε τη ζάχαρη να καραμελώσει.

Πηγή: akispetretzikis.com

Previous Post

Ανωγειανή χυλόφτα

Next Post

Κέικ μανταρίνι, σοκολάτα με ελαιόλαδο – Το πιο αρωματικό!

Next Post
Ψαρόσουπα από την Αγία Γαλήνη

Κέικ μανταρίνι, σοκολάτα με ελαιόλαδο - Το πιο αρωματικό!

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ