Χαλβάς Φαρσάλων

1 λεπτά ανάγνωσης

Τι χρειαζόμαστε:

1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
8 κ.σ. ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:

1) Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.

2)Σε μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κ.σ. ζάχαρη.

3)Φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.

4)Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

5)Αδειάζουμε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνουμε για 5 – 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκληρή κρούστα θέλουμε να γίνει.

ΛΙΓΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ
Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε την καραμέλα ανοιχτόχρωμη ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Απλά εμένα μου αρέσουν τα πολύ ψημένα γλυκά! Πηγή φυσικά είναι η μανούλα μου.

Πηγή: hellenic-land.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χαλβάς Φαρσάλων

2 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

100 γρ. σπορέλαιο

240 γρ. κορνφλάουερ

600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 λίτρο νερό

200 γρ. ζάχαρη, για την καραμέλα

150 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα

2 κ.σ. ζάχαρη, για πασπάλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός σύρματος όλα τα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη για την καραμέλα και την ζάχαρη για το πασπάλισμα.

Βάζουμε το 1/5 της ζάχαρης για την καραμέλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να καραμελώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να χρυσαφίσει.

Προσθέτουμε το άλλο 1/5 της ζάχαρης και συνεχίζουμε όπως παραπάνω. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή για τα υπόλοιπα 3/5.

Όταν προσθέσουμε την τελευταία ποσότητα ζάχαρης, και καραμελώσει κι αυτή ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά.

Η καραμέλα θα κρυώσει και θα πήξει αμέσως και θα νομίζετε ότι έχετε κάνει κάτι λάθος αλλά δεν είναι έτσι.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Σιγά σιγά η καραμέλα λιώνει και αρχίζει να ενσωματώνεται στο μείγμα. Θα πρέπει να προσέξουμε γιατί το μείγμα αρχίζει και βγάζει τα λάδια του. Και αυτό όμως είναι οκ γιατί στη συνέχεια τα απορροφά και πάλι.

Ανακατεύουμε συνεχώς για 10 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα λάδια. Καθώς κρυώνει απορροφώνται πιο εύκολα.

Στο τέλος ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε και αυτά.

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 20×28 εκ. και πασπαλίζουμε με την επιπλέον ζάχαρη.

Ψήνουμε στο γκριλ, στη σχάρα ψηλά, μέχρι να καραμελώσει (5-10 λεπτά).

Διαφορετικά με ένα φλόγιστρο χειρός καίμε τη ζάχαρη να καραμελώσει.

Πηγή: akispetretzikis.com

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χαλβάς Φαρσάλων

2 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

100 γρ. σπορέλαιο

240 γρ. κορνφλάουερ

600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 λίτρο νερό

200 γρ. ζάχαρη, για την καραμέλα

150 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα

2 κ.σ. ζάχαρη, για πασπάλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός σύρματος όλα τα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη για την καραμέλα και την ζάχαρη για το πασπάλισμα.

Βάζουμε το 1/5 της ζάχαρης για την καραμέλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να καραμελώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να χρυσαφίσει.

Προσθέτουμε το άλλο 1/5 της ζάχαρης και συνεχίζουμε όπως παραπάνω. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή για τα υπόλοιπα 3/5.

Όταν προσθέσουμε την τελευταία ποσότητα ζάχαρης, και καραμελώσει κι αυτή ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά.

Η καραμέλα θα κρυώσει και θα πήξει αμέσως και θα νομίζετε ότι έχετε κάνει κάτι λάθος αλλά δεν είναι έτσι.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Σιγά σιγά η καραμέλα λιώνει και αρχίζει να ενσωματώνεται στο μείγμα. Θα πρέπει να προσέξουμε γιατί το μείγμα αρχίζει και βγάζει τα λάδια του. Και αυτό όμως είναι οκ γιατί στη συνέχεια τα απορροφά και πάλι.

Ανακατεύουμε συνεχώς για 10 λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα λάδια. Καθώς κρυώνει απορροφώνται πιο εύκολα.

Στο τέλος ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε και αυτά.

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 20×28 εκ. και πασπαλίζουμε με την επιπλέον ζάχαρη.

Ψήνουμε στο γκριλ, στη σχάρα ψηλά, μέχρι να καραμελώσει (5-10 λεπτά).

Διαφορετικά με ένα φλόγιστρο χειρός καίμε τη ζάχαρη να καραμελώσει.

Πηγή: akispetretzikis.com

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χαλβάς Φαρσάλων

1 λεπτά ανάγνωσης

Τι χρειαζόμαστε:

1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
8 κ.σ. ζάχαρη
Πώς το κάνουμε:

1) Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβόλοι.

2)Σε μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κ.σ. ζάχαρη.

3)Φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.

4)Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

5)Αδειάζουμε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνουμε για 5 – 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκληρή κρούστα θέλουμε να γίνει.

 ΛΙΓΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ
Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε την καραμέλα ανοιχτόχρωμη ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Απλά εμένα μου αρέσουν τα πολύ ψημένα γλυκά! Πηγή φυσικά είναι η μανούλα μου.

Μοιραστείτε το άρθρο