Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χαλβάς

30/01/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χαλβάς
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:

500ml νερό
500ml λάδι
1 κιλό αλεύρι
1 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
1 κ.σ. σόδα
1 ½ κ.γ. κανέλλα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 βαθύ πιάτο χοντροκομμένα αμύγδαλα
1 χούφτα ζάχαρη (από το κιλό που θα χρειαστείτε για το σιρόπι)
Υλικά για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια νερό
½ λεμόνι

Εκτέλεση:

Βάζετε το λάδι και το νερό σε μια κατσαρόλα.

Μόλις ζεσταθούν προσθέτετε τα αμύγδαλα να βράσουν ελάχιστα (περίπου 1 λεπτό).

Μετά βάζετε το μίγμα σε μια λεκάνη και προσθέτετε τον χυμό και τη σόδα (θα την βάλετε στον χυμό και θα την ανακατεύετε μέχρι να πέσει όλος ο χυμός στην λεκάνη).

Μετά βάζετε τα μπαχαρικά και στο τέλος το αλεύρι.

Ανακατεύετε μόνο με ξύλινη κουτάλα.

Μπορεί να μην «πάρει» όλο το αλεύρι (αν το πάρει όλο θα κάνετε το σιρόπι όπως λέει η συνταγή, αν πάρει το μισό αλεύρι θα κάνετε το σιρόπι με 1 ½ φλιτζάνι νερό, κ.ο.κ.), θα το καταλάβετε όταν δείτε το μείγμα να ξεκολλάει από την λεκάνη καθώς το ανακατεύετε.

Μετά το αδειάζετε σε στρογγυλό ταψί Νο 40 (δεν το λαδώνετε), το στρώνετε με το χέρι, το κόβετε σε ρόμβους και σε κάθε κομμάτι βάζετε από ένα αμύγδαλο ξεφλουδισμένο.

Το ψήνετε στους 180 βαθμούς -πάνω και κάτω αντίσταση- και θα είναι έτοιμο μόνο όταν ξεκολλήσει από το ταψί, μετά από 1-1 ½ ώρα.

Το κόβετε ξανά και προσθέτετε το σιρόπι, το οποίο πρέπει να είναι ζεστό.

Πηγή: nisyrosinfo.com

 

Previous Post

Κατώτερα των αναγκών τα χιλιοστά βροχής σήμερα Πέμπτη στην Κρήτη – Που και πόσο έβρεξε…

Next Post

Αρωματικό λάδι με διάφορα βότανα και μπαχαρικά

Next Post
Αρωματικό λάδι με διάφορα βότανα και μπαχαρικά

Αρωματικό λάδι με διάφορα βότανα και μπαχαρικά

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ