Χαλβάς

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

500ml νερό
500ml λάδι
1 κιλό αλεύρι
1 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
1 κ.σ. σόδα
1 ½ κ.γ. κανέλλα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. γαρύφαλλο
1 βαθύ πιάτο χοντροκομμένα αμύγδαλα
1 χούφτα ζάχαρη (από το κιλό που θα χρειαστείτε για το σιρόπι)
Υλικά για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια νερό
½ λεμόνι

Εκτέλεση:

Βάζετε το λάδι και το νερό σε μια κατσαρόλα.

Μόλις ζεσταθούν προσθέτετε τα αμύγδαλα να βράσουν ελάχιστα (περίπου 1 λεπτό).

Μετά βάζετε το μίγμα σε μια λεκάνη και προσθέτετε τον χυμό και τη σόδα (θα την βάλετε στον χυμό και θα την ανακατεύετε μέχρι να πέσει όλος ο χυμός στην λεκάνη).

Μετά βάζετε τα μπαχαρικά και στο τέλος το αλεύρι.

Ανακατεύετε μόνο με ξύλινη κουτάλα.

Μπορεί να μην «πάρει» όλο το αλεύρι (αν το πάρει όλο θα κάνετε το σιρόπι όπως λέει η συνταγή, αν πάρει το μισό αλεύρι θα κάνετε το σιρόπι με 1 ½ φλιτζάνι νερό, κ.ο.κ.), θα το καταλάβετε όταν δείτε το μείγμα να ξεκολλάει από την λεκάνη καθώς το ανακατεύετε.

Μετά το αδειάζετε σε στρογγυλό ταψί Νο 40 (δεν το λαδώνετε), το στρώνετε με το χέρι, το κόβετε σε ρόμβους και σε κάθε κομμάτι βάζετε από ένα αμύγδαλο ξεφλουδισμένο.

Το ψήνετε στους 180 βαθμούς -πάνω και κάτω αντίσταση- και θα είναι έτοιμο μόνο όταν ξεκολλήσει από το ταψί, μετά από 1-1 ½ ώρα.

Το κόβετε ξανά και προσθέτετε το σιρόπι, το οποίο πρέπει να είναι ζεστό.

Πηγή: nisyrosinfo.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Χαλβάς

1 λεπτά ανάγνωσης

Τι χρειαζόμαστε:

Για το σιρόπι:

4 1/2 κούπες νερό

2 1/2 κούπες ζάχαρη

1 ξύλο κανέλλας

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

1/4 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο

Για το μείγμα με το σιμιγδάλι:

2/3 κούπας σπορέλαιο

2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό

Καρύδια και κανέλλα για το πασπάλισμα

Πώς το κάνουμε:

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μεγάλη κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 5-7 λεπτά.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε σε μέτρια φωτιά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.

Όσο πιο πολύ το καβουρντίσουμε τόσο πιο νόστιμος γίνεται ο χαλβάς, αλλά φυσικά και τόσο πιο βαρύς.

Όταν πάρει το χρώμα που θέλετε, αδειάστε με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα το σιρόπι που έχετε έτοιμο και έχει κρυώσει λίγο (προσοχή γιατί μπορεί να πιτσιλίσει και να καείτε).

Ανακατεύετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορριφθεί όλο το νερό και να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Αδειάστε σε φόρμα και αφήστε λίγο να κρυώσει.

Αναποδογυρίστε σε πιατέλα και πασπαλίστε με καρύδια και κανέλλα ή ότι άλλο θέλετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το realfood με κάποιες μικροαλλαγές και είναι η καλύτερη συνταγή για χαλβά που έχω δοκιμάσει.

Πηγή: sintagespareas.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Χαλβάς

1 λεπτά ανάγνωσης

Τι χρειαζόμαστε:

Για το σιρόπι:

4 1/2 κούπες νερό

2 1/2 κούπες ζάχαρη

1 ξύλο κανέλλας

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

1/4 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο

Για το μείγμα με το σιμιγδάλι:

2/3 κούπας σπορέλαιο

2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό

Καρύδια και κανέλλα για το πασπάλισμα

Πώς το κάνουμε:

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μεγάλη κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 5-7 λεπτά.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε σε μέτρια φωτιά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.

Όσο πιο πολύ το καβουρντίσουμε τόσο πιο νόστιμος γίνεται ο χαλβάς, αλλά φυσικά και τόσο πιο βαρύς.

Όταν πάρει το χρώμα που θέλετε, αδειάστε με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα το σιρόπι που έχετε έτοιμο και έχει κρυώσει λίγο (προσοχή γιατί μπορεί να πιτσιλίσει και να καείτε).

Ανακατεύετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Αδειάστε σε φόρμα και αφήστε λίγο να κρυώσει.

Αναποδογυρίστε σε πιατέλα και πασπαλίστε με καρύδια και κανέλλα ή ότι άλλο θέλετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το realfood με κάποιες μικροαλλαγές και είναι η καλύτερη συνταγή για χαλβά που έχω δοκιμάσει.

Πηγή: sintagespareas.gr

Μοιραστείτε το άρθρο