Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Ελένη Καπνιά παρακάτω δίνει τη συνταγή για την παραδοσιακή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα και σας καλεί να την ετοιμάσετε! Περιμένουμε την άποψή σας!

Υλικά για την κρέμα:

  • 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 λίτρο γάλα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • Μία πρέζα
  • 3 βανίλιες
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 αυγό

Υλικά για τα φύλλα:

  • 1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
  • Άχνη Ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση και έπειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα και να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αυγό με το βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά η κρέμα πριν γεμίσουμε τα φύλλα μας. Παίρνουμε ένα ρηχό ταψί με διάμετρο 34 εκ. και απλώνουμε τα φύλλα σε σχήμα ακτίνας ενώ παράλληλα τα βουτυρώνουμε ενδιάμεσα με ένα πινέλο.

Τοποθετούμε την κρέμα και καλύπτουμε με τα φύλλα που προεξέχουν.

Έπειτα απλώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα, πριν τα βάλουμε.

Ότι περισσεύει το σπρώχνουμε προς τα μέσα.

Ψήνουμε τη μπουγάτσα στην προτελευταία θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια.

Όταν είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.

Πηγή: eurotraining.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Ελένη Καπνιά παρακάτω δίνει τη συνταγή για την παραδοσιακή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

Υλικά για την κρέμα:

180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 λίτρο γάλα

500 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. ζάχαρη

Μία πρέζα

3 βανίλιες

100 γρ. βούτυρο αγελαδινό

1 αυγό

Υλικά για τα φύλλα:

1 πακέτο φύλλα Βηρυτού

150 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο

Άχνη Ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες. Ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση και έπειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα και να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αυγό με το βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά η κρέμα πριν γεμίσουμε τα φύλλα μας. Παίρνουμε ένα ρηχό ταψί με διάμετρο 34 εκ. και απλώνουμε τα φύλλα σε σχήμα ακτίνας ενώ παράλληλα τα βουτυρώνουμε ενδιάμεσα με ένα πινέλο. Τοποθετούμε την κρέμα και καλύπτουμε με τα φύλλα που προεξέχουν. Έπειτα απλώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα, πριν τα βάλουμε. Ότι περισσεύει το σπρώχνουμε προς τα μέσα.

Ψήνουμε τη μπουγάτσα στην προτελευταία θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια. Όταν είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.

Πηγή: eurotraining.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Ελένη Καπνιά παρακάτω δίνει τη συνταγή για την παραδοσιακή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

Υλικά για την κρέμα:

180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 λίτρο γάλα

500 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. ζάχαρη

Μία πρέζα

3 βανίλιες

100 γρ. βούτυρο αγελαδινό

1 αυγό

Υλικά για τα φύλλα:

1 πακέτο φύλλα Βηρυτού

150 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο

Άχνη Ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες. Ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση και έπειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα και να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αυγό με το βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά η κρέμα πριν γεμίσουμε τα φύλλα μας. Παίρνουμε ένα ρηχό ταψί με διάμετρο 34 εκ. και απλώνουμε τα φύλλα σε σχήμα ακτίνας ενώ παράλληλα τα βουτυρώνουμε ενδιάμεσα με ένα πινέλο. Τοποθετούμε την κρέμα και καλύπτουμε με τα φύλλα που προεξέχουν. Έπειτα απλώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα, πριν τα βάλουμε. Ότι περισσεύει το σπρώχνουμε προς τα μέσα.

Ψήνουμε τη μπουγάτσα στην προτελευταία θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια. Όταν είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.

Πηγή: eurotraining.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

2 λεπτά ανάγνωσης

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη 450γρ ή Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη 850 γρ.

1 λίτρο γάλα

200 γρ. ζάχαρη

130 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

40 γρ. βούτυρο για την κρέμα

250-300 γρ. βούτυρο για τα φύλλα

1 πρέζα αλάτι

1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας, ή δύο βανίλιες

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Για τη γέμιση 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη το σιμιγδάλι και το αλάτι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει μια βελούδινη κρέμα. Όταν το μείγμα πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ το σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται με το μείγμα ώστε να μην κρυώσει και να αφήσουμε να κρυώσει εντελώς περίπου 40′ -1 ώρα.

Για το φύλλο κρούστας 

Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου 35Χ25 ή και λίγο μεγαλύτερο. Πλώνουμε στο ταψί 4 φύλλα κρούστας για γλυκά, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε καλά σε μια παχύρρευστη στρώση πάχους ενός δακτύλου. Γυρνάμε το περίσσευμα των φύλλων που προεξέχει από το ταψί προς τα μέσα, ώστε να σκεπάσει την κρέμα.

Σκεπάζουμε με ακόμα 4 φύλλα κρούστας Χρυσή Ζύμη ελαφρώς τσαλακωμένα, επίσης βουτυρώνοντας τα ένα-ένα, αλλά τα πάνω φύλλα δεν τα ακουμπάμε με το πινέλο, απλώς ραντίζουμε ώστε να γίνουν τραγανά και αφράτα και να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Γυρίζουμε τα πάνω φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα και τα βάζουμε κάτω από την μπουγάτσα (όπως όταν στρώνουμε το σεντόνι στο κρεβάτι…)

Για τη σφολιάτα 

Απλώνουμε στο ταψί το φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε καλά σε μια παχύρευστη στρώση πάχους ένα δάχτυλο. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Ενώνουμε τα δύο φύλλα μεταξύ τους πιέζοντας με τα δάχτυλά μας και κόβουμε το περίσσευμα.

Πηγή: xrisizimi.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Ελένη Καπνιά παρακάτω δίνει τη συνταγή για την παραδοσιακή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα και σας καλεί να την ετοιμάσετε! Περιμένουμε την άποψή σας!

Υλικά για την κρέμα:

  • 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 λίτρο γάλα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • Μία πρέζα
  • 3 βανίλιες
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 αυγό

Υλικά για τα φύλλα:

  • 1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
  • Άχνη Ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση και έπειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα και να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αυγό με το βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά η κρέμα πριν γεμίσουμε τα φύλλα μας. Παίρνουμε ένα ρηχό ταψί με διάμετρο 34 εκ. και απλώνουμε τα φύλλα σε σχήμα ακτίνας ενώ παράλληλα τα βουτυρώνουμε ενδιάμεσα με ένα πινέλο.

Τοποθετούμε την κρέμα και καλύπτουμε με τα φύλλα που προεξέχουν.

Έπειτα απλώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα, πριν τα βάλουμε.

Ότι περισσεύει το σπρώχνουμε προς τα μέσα.

Ψήνουμε τη μπουγάτσα στην προτελευταία θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια.

Όταν είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.

Πηγή: eurotraining.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Ελένη Καπνιά παρακάτω δίνει τη συνταγή για την παραδοσιακή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

Υλικά για την κρέμα:

180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 λίτρο γάλα

500 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. ζάχαρη

Μία πρέζα

3 βανίλιες

100 γρ. βούτυρο αγελαδινό

1 αυγό

Υλικά για τα φύλλα:

1 πακέτο φύλλα Βηρυτού

150 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο

Άχνη Ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες. Ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση και έπειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα και να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αυγό με το βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά η κρέμα πριν γεμίσουμε τα φύλλα μας. Παίρνουμε ένα ρηχό ταψί με διάμετρο 34 εκ. και απλώνουμε τα φύλλα σε σχήμα ακτίνας ενώ παράλληλα τα βουτυρώνουμε ενδιάμεσα με ένα πινέλο. Τοποθετούμε την κρέμα και καλύπτουμε με τα φύλλα που προεξέχουν. Έπειτα απλώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα, πριν τα βάλουμε. Ότι περισσεύει το σπρώχνουμε προς τα μέσα.

Ψήνουμε τη μπουγάτσα στην προτελευταία θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια. Όταν είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.

Πηγή: eurotraining.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

2 λεπτά ανάγνωσης

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη 450γρ ή Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη 850 γρ.

1 λίτρο γάλα

200 γρ. ζάχαρη

130 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

40 γρ. βούτυρο για την κρέμα

250-300 γρ. βούτυρο για τα φύλλα

1 πρέζα αλάτι

1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας, ή δύο βανίλιες

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Για τη γέμιση 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη το σιμιγδάλι και το αλάτι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει μια βελούδινη κρέμα. Όταν το μείγμα πήξει, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την βανίλια και το βούτυρο κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ το σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται με το μείγμα ώστε να μην κάνει κρούστα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς περίπου 40′ -1 ώρα.

Για το φύλλο κρούστας 

Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου 35Χ25 ή και λίγο μεγαλύτερο. Απλώνουμε στο ταψί 4 φύλλα κρούστας για γλυκά, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε καλά σε μια παχύρρευστη στρώση πάχους ενός δακτύλου. Γυρνάμε το περίσσευμα των φύλλων που προεξέχει από το ταψί προς τα μέσα, ώστε να σκεπάσει την κρέμα.

Σκεπάζουμε με ακόμα 4 φύλλα κρούστας Χρυσή Ζύμη ελαφρώς τσαλακωμένα, επίσης βουτυρώνοντας τα ένα-ένα, αλλά τα πάνω φύλλα δεν τα ακουμπάμε με το πινέλο, απλώς ραντίζουμε ώστε να γίνουν τραγανά και αφράτα και να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Γυρίζουμε τα πάνω φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα και τα βάζουμε κάτω από την μπουγάτσα (όπως όταν στρώνουμε το σεντόνι στο κρεβάτι…)

Για τη σφολιάτα 

Απλώνουμε στο ταψί το φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε καλά σε μια παχυρευστη στρώση πάχους ένα δάχτυλο. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Ενώνουμε τα δύο φύλλα μεταξύ τους πιέζοντας με τα δάχτυλα μας και κόβουμε το περίσσευμα.

Πηγή: xrisizimi.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Ελένη Καπνιά παρακάτω δίνει τη συνταγή για την παραδοσιακή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

Υλικά για την κρέμα:

180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 λίτρο γάλα

500 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. ζάχαρη

Μία πρέζα

3 βανίλιες

100 γρ. βούτυρο αγελαδινό

1 αυγό

Υλικά για τα φύλλα:

1 πακέτο φύλλα Βηρυτού

150 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο

Άχνη Ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες. Ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση και έπειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα και να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αυγό με το βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά η κρέμα πριν γεμίσουμε τα φύλλα μας. Παίρνουμε ένα ρηχό ταψί με διάμετρο 34 εκ. και απλώνουμε τα φύλλα σε σχήμα ακτίνας ενώ παράλληλα τα βουτυρώνουμε ενδιάμεσα με ένα πινέλο. Τοποθετούμε την κρέμα και καλύπτουμε με τα φύλλα που προεξέχουν. Έπειτα απλώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα, πριν τα βάλουμε. Ότι περισσεύει το σπρώχνουμε προς τα μέσα.

Ψήνουμε τη μπουγάτσα στην προτελευταία θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια. Όταν είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.

Πηγή: eurotraining.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

2 λεπτά ανάγνωσης

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη 450γρ ή Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη 850 γρ.

1 λίτρο γάλα

200 γρ. ζάχαρη

130 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

40 γρ. βούτυρο για την κρέμα

250-300 γρ. βούτυρο για τα φύλλα

1 πρέζα αλάτι

1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας, ή δύο βανίλιες

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Για τη γέμιση 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη το σιμιγδάλι και το αλάτι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει μια βελούδινη κρέμα. Όταν το μείγμα πήξει, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την βανίλια και το βούτυρο κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ το σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται με το μείγμα ώστε να μην κάνει κρούστα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς περίπου 40′ -1 ώρα.

Για το φύλλο κρούστας 

Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου 35Χ25 ή και λίγο μεγαλύτερο. Απλώνουμε στο ταψί 4 φύλλα κρούστας για γλυκά, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε καλά σε μια παχύρρευστη στρώση πάχους ενός δακτύλου. Γυρνάμε το περίσσευμα των φύλλων που προεξέχει από το ταψί προς τα μέσα, ώστε να σκεπάσει την κρέμα.

Σκεπάζουμε με ακόμα 4 φύλλα κρούστας Χρυσή Ζύμη ελαφρώς τσαλακωμένα, επίσης βουτυρώνοντας τα ένα-ένα, αλλά τα πάνω φύλλα δεν τα ακουμπάμε με το πινέλο, απλώς ραντίζουμε ώστε να γίνουν τραγανά και αφράτα και να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Γυρίζουμε τα πάνω φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα και τα βάζουμε κάτω από την μπουγάτσα (όπως όταν στρώνουμε το σεντόνι στο κρεβάτι…)

Για τη σφολιάτα 

Απλώνουμε στο ταψί το φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε καλά σε μια παχυρευστη στρώση πάχους ένα δάχτυλο. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Ενώνουμε τα δύο φύλλα μεταξύ τους πιέζοντας με τα δάχτυλα μας και κόβουμε το περίσσευμα.

Πηγή: xrisizimi.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Ελένη Καπνιά παρακάτω δίνει τη συνταγή για την παραδοσιακή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα και σας καλεί να την ετοιμάσετε! Περιμένουμε την άποψή σας!

Υλικά για την κρέμα:

  • 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 λίτρο γάλα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • Μία πρέζα
  • 3 βανίλιες
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 αυγό

Υλικά για τα φύλλα:

  • 1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
  • Άχνη Ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση και έπειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα και να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αυγό με το βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά η κρέμα πριν γεμίσουμε τα φύλλα μας. Παίρνουμε ένα ρηχό ταψί με διάμετρο 34 εκ. και απλώνουμε τα φύλλα σε σχήμα ακτίνας ενώ παράλληλα τα βουτυρώνουμε ενδιάμεσα με ένα πινέλο.

Τοποθετούμε την κρέμα και καλύπτουμε με τα φύλλα που προεξέχουν.

Έπειτα απλώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα, πριν τα βάλουμε.

Ότι περισσεύει το σπρώχνουμε προς τα μέσα.

Ψήνουμε τη μπουγάτσα στην προτελευταία θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια.

Όταν είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.

Πηγή: eurotraining.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Ελένη Καπνιά παρακάτω δίνει τη συνταγή για την παραδοσιακή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

Υλικά για την κρέμα:

180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 λίτρο γάλα

500 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. ζάχαρη

Μία πρέζα

3 βανίλιες

100 γρ. βούτυρο αγελαδινό

1 αυγό

Υλικά για τα φύλλα:

1 πακέτο φύλλα Βηρυτού

150 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο

Άχνη Ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες. Ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση και έπειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα και να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αυγό με το βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά η κρέμα πριν γεμίσουμε τα φύλλα μας. Παίρνουμε ένα ρηχό ταψί με διάμετρο 34 εκ. και απλώνουμε τα φύλλα σε σχήμα ακτίνας ενώ παράλληλα τα βουτυρώνουμε ενδιάμεσα με ένα πινέλο. Τοποθετούμε την κρέμα και καλύπτουμε με τα φύλλα που προεξέχουν. Έπειτα απλώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα, πριν τα βάλουμε. Ότι περισσεύει το σπρώχνουμε προς τα μέσα.

Ψήνουμε τη μπουγάτσα στην προτελευταία θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια. Όταν είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.

Πηγή: eurotraining.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Ελένη Καπνιά παρακάτω δίνει τη συνταγή για την παραδοσιακή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

Υλικά για την κρέμα:

180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 λίτρο γάλα

500 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. ζάχαρη

Μία πρέζα

3 βανίλιες

100 γρ. βούτυρο αγελαδινό

1 αυγό

Υλικά για τα φύλλα:

1 πακέτο φύλλα Βηρυτού

150 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο

Άχνη Ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες. Ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση και έπειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα και να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αυγό με το βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά η κρέμα πριν γεμίσουμε τα φύλλα μας. Παίρνουμε ένα ρηχό ταψί με διάμετρο 34 εκ. και απλώνουμε τα φύλλα σε σχήμα ακτίνας ενώ παράλληλα τα βουτυρώνουμε ενδιάμεσα με ένα πινέλο. Τοποθετούμε την κρέμα και καλύπτουμε με τα φύλλα που προεξέχουν. Έπειτα απλώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα, πριν τα βάλουμε. Ότι περισσεύει το σπρώχνουμε προς τα μέσα.

Ψήνουμε τη μπουγάτσα στην προτελευταία θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια. Όταν είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.

Πηγή: eurotraining.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Ελένη Καπνιά παρακάτω δίνει τη συνταγή για την παραδοσιακή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα και σας καλεί να την ετοιμάσετε! Περιμένουμε την άποψή σας!

Υλικά για την κρέμα:

  • 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 λίτρο γάλα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • Μία πρέζα
  • 3 βανίλιες
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 αυγό

Υλικά για τα φύλλα:

  • 1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
  • Άχνη Ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση και έπειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα και να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αυγό με το βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά η κρέμα πριν γεμίσουμε τα φύλλα μας. Παίρνουμε ένα ρηχό ταψί με διάμετρο 34 εκ. και απλώνουμε τα φύλλα σε σχήμα ακτίνας ενώ παράλληλα τα βουτυρώνουμε ενδιάμεσα με ένα πινέλο.

Τοποθετούμε την κρέμα και καλύπτουμε με τα φύλλα που προεξέχουν.

Έπειτα απλώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα, πριν τα βάλουμε.

Ότι περισσεύει το σπρώχνουμε προς τα μέσα.

Ψήνουμε τη μπουγάτσα στην προτελευταία θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια.

Όταν είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.

Πηγή: eurotraining.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Ελένη Καπνιά παρακάτω δίνει τη συνταγή για την παραδοσιακή μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα και σας καλεί να την ετοιμάσετε! Περιμένουμε την άποψή σας!

Υλικά για την κρέμα:

  • 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 λίτρο γάλα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • Μία πρέζα
  • 3 βανίλιες
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 αυγό

Υλικά για τα φύλλα:

  • 1 πακέτο φύλλα Βηρυτού
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
  • Άχνη Ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση και έπειτα ρίχνουμε το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα και να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αυγό με το βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά η κρέμα πριν γεμίσουμε τα φύλλα μας. Παίρνουμε ένα ρηχό ταψί με διάμετρο 34 εκ. και απλώνουμε τα φύλλα σε σχήμα ακτίνας ενώ παράλληλα τα βουτυρώνουμε ενδιάμεσα με ένα πινέλο.

Τοποθετούμε την κρέμα και καλύπτουμε με τα φύλλα που προεξέχουν.

Έπειτα απλώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα, πριν τα βάλουμε.

Ότι περισσεύει το σπρώχνουμε προς τα μέσα.

Ψήνουμε τη μπουγάτσα στην προτελευταία θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 40 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια.

Όταν είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.

Πηγή: eurotraining.gr

Μοιραστείτε το άρθρο