Μπουγάτσα

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

  • 4 κούπες νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 κάψουλες βανίλιας
  • ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  • 1 πακέτο (2 φύλλα) σφολιάτα (χωρίς αυγά και γάλα στη σύστασή της)
  • λίγη ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
  • λίγη κανέλα, για πασπάλισμα

Διαδικασία

Βάζουμε το νερό με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα. Ρίχνουμε σαν βροχή το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Στρώνουμε τη μία σφολιάτα σε ένα αντικολλητικό ταψί. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη σφολιάτα. Τυλίγουμε προς τα μέσα όσο φύλλο περισσεύει.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα η μπουγάτσα. Τη βγάζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά και την κόβουμε σε κομμάτια. Προτού σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και λίγη κανέλα.

Μυστικά:

  • Υπάρχουν σφολιάτες που περιέχουν αυγά και γάλα, αν και οι περισσότερες όχι. Καλύτερα λοιπόν να διαβάσουμε τι αναγράφεται στη συσκευασία προτού αποφασίσουμε ποια θα αγοράσουμε.
  • Είναι ωραίο, αντί να πασπαλίσουμε με κανελοζάχαρη, να βάλουμε λίγη μέσα στο κάθε κομμάτι, ανάμεσα στο επάνω φύλλο και την κρέμα.

Πηγή: gastronomos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπουγάτσα

2 λεπτά ανάγνωσης

 

ΥΛΙΚΑ:  Για 8 με 9 μερίδες

4 Κούπες γάλα

¼  Κούπας βούτυρο

2/3 Κούπας ζάχαρη

2/3 Κούπας σιμιγδάλι ψιλό

2 βανίλιες

2 αυγά

2 κροκάδια

½ Κιλό φύλλο κρούστας

2/3 Κούπας λιωμένο βούτυρο

Ζάχαρη άχνη

Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά βράστε το γάλα.

Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε το σιμιγδάλι για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίξτε το ζεστό γάλα σιγά-σιγά με προσοχή να μη σβολιάσει το μίγμα (σε περίπτωση που σας σβολιάσει απλά περάστε το από το μπλέντερ και όλα θα είναι μια χαρά) ανακατεύοντας  λίγο πιο έντονα-ζωηρά και στη συνέχεια ρίξτε και τη ζάχαρη.

Σιγοβράστε ανακατεύοντας  μέχρι να δέσει –πήξει η κρέμα.  Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας που και που για να μη πιάσει κρούστα.

Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και τα κροκάδια κι ανακατέψτε τα στην κρέμα μαζί με την βανίλια.

Κολλήστε στην επιφάνεια της κρέμας μιά πλαστική μεμβράνη για να μη πιάσει κρούστα και αφήστε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο και ελαφρά βουτυρωμένο ταψί  31 cm στρώστε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα με ένα πινέλο.

Απλώστε επάνω την κρέμα και σκεπάστε τη με υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα πάλι.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε την επιφάνειας σε λωρίδες κατά τη μία διάσταση του ταψιού.

Ψήστε  την μπουγάτσα στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν καλά τα φύλλα για περίπου 30’ λεπτά περίπου.

Σερβίρετε τη ζεστή κομμένη σε μικρά κομματάκια μπουγάτσα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.

Η φύλαξη της για όση περισσέψει γίνεται στο ψυγείο και όταν θέλετε την ζεστάνετε πάλι λίγο πριν σερβίρετε.

Πηγή: mageirikipandaisia.wordpress.com

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπουγάτσα

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

  • 4 κούπες νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 κάψουλες βανίλιας
  • ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  • 1 πακέτο (2 φύλλα) σφολιάτα (χωρίς αυγά και γάλα στη σύστασή της)
  • λίγη ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
  • λίγη κανέλα, για πασπάλισμα

Διαδικασία

Βάζουμε το νερό με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα. Ρίχνουμε σαν βροχή το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Στρώνουμε τη μία σφολιάτα σε ένα αντικολλητικό ταψί. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη σφολιάτα. Τυλίγουμε προς τα μέσα όσο φύλλο περισσεύει.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα η μπουγάτσα. Τη βγάζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά και την κόβουμε σε κομμάτια. Προτού σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και λίγη κανέλα.

Μυστικά:

  • Υπάρχουν σφολιάτες που περιέχουν αυγά και γάλα, αν και οι περισσότερες όχι. Καλύτερα λοιπόν να διαβάσουμε τι αναγράφεται στη συσκευασία προτού αποφασίσουμε ποια θα αγοράσουμε.
  • Είναι ωραίο, αντί να πασπαλίσουμε με κανελοζάχαρη, να βάλουμε λίγη μέσα στο κάθε κομμάτι, ανάμεσα στο επάνω φύλλο και την κρέμα.

Πηγή: gastronomos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπουγάτσα

2 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ:  Για 8 με 9 μερίδες

4 Κούπες γάλα

¼  Κούπας βούτυρο

2/3 Κούπας ζάχαρη

2/3 Κούπας σιμιγδάλι ψιλό

2 βανίλιες

2 αυγά

2 κροκάδια

½ Κιλό φύλλο κρούστας

2/3 Κούπας λιωμένο βούτυρο

Ζάχαρη άχνη

Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά βράστε το γάλα.

Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε το σιμιγδάλι για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίξτε το ζεστό γάλα σιγά-σιγά με προσοχή να μη σβολιάσει το μίγμα (σε περίπτωση που σας σβολιάσει απλά περάστε το από το μπλέντερ και όλα θα είναι μια χαρά) ανακατεύοντας  λίγο πιο έντονα-ζωηρά και στη συνέχεια ρίξτε και τη ζάχαρη.

Σιγοβράστε ανακατεύοντας  μέχρι να δέσει –πήξει η κρέμα.  Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας που και που για να μη πιάσει κρούστα.

Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και τα κροκάδια κι ανακατέψτε τα στην κρέμα μαζί με την βανίλια.

Κολλήστε στην επιφάνεια της κρέμας μιά πλαστική μεμβράνη για να μη πιάσει κρούστα και αφήστε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο και ελαφρά βουτυρωμένο ταψί  31 cm στρώστε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα με ένα πινέλο.

Απλώστε επάνω την κρέμα και σκεπάστε τη με υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα πάλι.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε την επιφάνειας σε λωρίδες κατά τη μία διάσταση του ταψιού.

Ψήστε  την μπουγάτσα στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν καλά τα φύλλα για περίπου 30’ λεπτά περίπου.

Σερβίρετε τη ζεστή κομμένη σε μικρά κομματάκια μπουγάτσα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.

Η φύλαξη της για όση περισσέψει γίνεται στο ψυγείο και όταν θέλετε την ζεστάνετε πάλι λίγο πριν σερβίρετε.

Πηγή: mageirikipandaisia.wordpress.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπουγάτσα

2 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ:  Για 8 με 9 μερίδες

4 Κούπες γάλα

¼  Κούπας βούτυρο

2/3 Κούπας ζάχαρη

2/3 Κούπας σιμιγδάλι ψιλό

2 βανίλιες

2 αυγά

2 κροκάδια

½ Κιλό φύλλο κρούστας

2/3 Κούπας λιωμένο βούτυρο

Ζάχαρη άχνη

Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά βράστε το γάλα.

Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε το σιμιγδάλι για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίξτε το ζεστό γάλα σιγά-σιγά με προσοχή να μη σβολιάσει το μίγμα (σε περίπτωση που σας σβολιάσει απλά περάστε το από το μπλέντερ και όλα θα είναι μια χαρά) ανακατεύοντας  λίγο πιο έντονα-ζωηρά και στη συνέχεια ρίξτε και τη ζάχαρη.

Σιγοβράστε ανακατεύοντας  μέχρι να δέσει –πήξει η κρέμα.  Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας που και που για να μη πιάσει κρούστα.

Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και τα κροκάδια κι ανακατέψτε τα στην κρέμα μαζί με την βανίλια.

Κολλήστε στην επιφάνεια της κρέμας μιά πλαστική μεμβράνη για να μη πιάσει κρούστα και αφήστε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο και ελαφρά βουτυρωμένο ταψί  31 cm στρώστε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα με ένα πινέλο.

Απλώστε επάνω την κρέμα και σκεπάστε τη με υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα πάλι.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε την επιφάνειας σε λωρίδες κατά τη μία διάσταση του ταψιού.

Ψήστε  την μπουγάτσα στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν καλά τα φύλλα για περίπου 30’ λεπτά περίπου.

Σερβίρετε τη ζεστή κομμένη σε μικρά κομματάκια μπουγάτσα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.

Η φύλαξη της για όση περισσέψει γίνεται στο ψυγείο και όταν θέλετε την ζεστάνετε πάλι λίγο πριν σερβίρετε.

Πηγή: mageirikipandaisia.wordpress.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπουγάτσα

2 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ:  Για 8 με 9 μερίδες

4 Κούπες γάλα

¼  Κούπας βούτυρο

2/3 Κούπας ζάχαρη

2/3 Κούπας σιμιγδάλι ψιλό

2 βανίλιες

2 αυγά

2 κροκάδια

½ Κιλό φύλλο κρούστας

2/3 Κούπας λιωμένο βούτυρο

Ζάχαρη άχνη

Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά βράστε το γάλα.

Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε το σιμιγδάλι για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίξτε το ζεστό γάλα σιγά-σιγά με προσοχή να μη σβολιάσει το μίγμα (σε περίπτωση που σας σβολιάσει απλά περάστε το από το μπλέντερ και όλα θα είναι μια χαρά) ανακατεύοντας  λίγο πιο έντονα-ζωηρά και στη συνέχεια ρίξτε και τη ζάχαρη.

Σιγοβράστε ανακατεύοντας  μέχρι να δέσει –πήξει η κρέμα.  Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας που και που για να μη πιάσει κρούστα.

Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και τα κροκάδια κι ανακατέψτε τα στην κρέμα μαζί με την βανίλια.

Κολλήστε στην επιφάνεια της κρέμας μιά πλαστική μεμβράνη για να μη πιάσει κρούστα και αφήστε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο και ελαφρά βουτυρωμένο ταψί  31 cm στρώστε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα με ένα πινέλο.

Απλώστε επάνω την κρέμα και σκεπάστε τη με υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα πάλι.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε την επιφάνειας σε λωρίδες κατά τη μία διάσταση του ταψιού.

Ψήστε  την μπουγάτσα στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν καλά τα φύλλα για περίπου 30’ λεπτά περίπου.

Σερβίρετε τη ζεστή κομμένη σε μικρά κομματάκια μπουγάτσα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.

Η φύλαξη της για όση περισσέψει γίνεται στο ψυγείο και όταν θέλετε την ζεστάνετε πάλι λίγο πριν σερβίρετε.

Πηγή: mageirikipandaisia.wordpress.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπουγάτσα

2 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ:  Για 8 με 9 μερίδες

4 Κούπες γάλα

¼  Κούπας βούτυρο

2/3 Κούπας ζάχαρη

2/3 Κούπας σιμιγδάλι ψιλό

2 βανίλιες

2 αυγά

2 κροκάδια

½ Κιλό φύλλο κρούστας

2/3 Κούπας λιωμένο βούτυρο

Ζάχαρη άχνη

Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά βράστε το γάλα.

Σε μια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε το σιμιγδάλι για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίξτε το ζεστό γάλα σιγά-σιγά με προσοχή να μη σβολιάσει το μίγμα (σε περίπτωση που σας σβολιάσει απλά περάστε το από το μπλέντερ και όλα θα είναι μια χαρά) ανακατεύοντας  λίγο πιο έντονα-ζωηρά και στη συνέχεια ρίξτε και τη ζάχαρη.

Σιγοβράστε ανακατεύοντας  μέχρι να δέσει –πήξει η κρέμα.  Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας που και που για να μη πιάσει κρούστα.

Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και τα κροκάδια κι ανακατέψτε τα στην κρέμα μαζί με την βανίλια.

Κολλήστε στην επιφάνεια της κρέμας μιά πλαστική μεμβράνη για να μη πιάσει κρούστα και αφήστε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο και ελαφρά βουτυρωμένο ταψί  31 cm στρώστε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα με ένα πινέλο.

Απλώστε επάνω την κρέμα και σκεπάστε τη με υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα πάλι.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράξτε την επιφάνειας σε λωρίδες κατά τη μία διάσταση του ταψιού.

Ψήστε  την μπουγάτσα στους 200 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν καλά τα φύλλα για περίπου 30’ λεπτά περίπου.

Σερβίρετε τη ζεστή κομμένη σε μικρά κομματάκια μπουγάτσα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.

Η φύλαξη της για όση περισσέψει γίνεται στο ψυγείο και όταν θέλετε την ζεστάνετε πάλι λίγο πριν σερβίρετε.

Πηγή: mageirikipandaisia.wordpress.com

Μοιραστείτε το άρθρο