Μπιφτέκια Σχάρας

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

500 gr. κιμά μοσχαρίσιο

200 gr. κιμά χοιρινό

4 φέτες ψίχα ψωμιού

2 κρεμμύδια ξερά

4-5 φύλλα δυόσμου

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

2 κουταλιές της σούπας γεμάτες ξύδι

1 μεγάλο αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

Θυμάρι

Ρίγανη

Φρεσκοττριμμένο πιπέρι

Αλάτι

Οδηγίες

Zητάμε από τον κρεοπώλη να μας περάσει τον κιμά 2 ή ακόμη και 3 φορές από την μηχανή του κιμά.

Μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό και το στύβουμε καλά.
Στο multi πολτοποιούμε τα κρεμμύδια,τον μαϊντανό, τα φύλλα δυόσμου μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό.
Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε τουλάχιστον για 20-25 λεπτά (αν θέλουμε τέλεια μπιφτέκια).

Ο κιμάς πρέπει να είναι μαλακός και συμπαγής!
Αφήνουμε σκεπασμένο τον κιμά με μεμβράνη στο ψυγείο.
Πλάθουμε 6 μπιφτέκια.

Αλείφουμε με λάδι, πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι.br

Ψήνουμε τα μπιφτέκια κρατώντας τα ζουμερά!

Πηγή: funkycook.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπιφτέκια Σχάρας

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

500 gr. κιμά μοσχαρίσιο

200 gr. κιμά χοιρινό

4 φέτες ψίχα ψωμιού

2 κρεμμύδια ξερά

4-5 φύλλα δυόσμου

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

2 κουταλιές της σούπας γεμάτες ξύδι

1 μεγάλο αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

Θυμάρι

Ρίγανη

Φρεσκοττριμμένο πιπέρι

Αλάτι

Οδηγίες

Zητάμε από τον κρεοπώλη να μας περάσει τον κιμά 2 ή ακόμη και 3 φορές από την μηχανή του κιμά.

Μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό και το στύβουμε καλά.
Στο multi πολτοποιούμε τα κρεμμύδια,τον μαϊντανό, τα φύλλα δυόσμου μαζί με 2 κουταλιές της σούπας νερό.
Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε τουλάχιστον για 20-25 λεπτά (αν θέλουμε τέλεια μπιφτέκια).

Ο κιμάς πρέπει να είναι μαλακός και συμπαγής!
Αφήνουμε σκεπασμένο τον κιμά με μεμβράνη στο ψυγείο.
Πλάθουμε 6 μπιφτέκια.

Αλείφουμε με λάδι, πασπαλίζουμε με ρίγανη και θυμάρι.br

Ψήνουμε τα μπιφτέκια κρατώντας τα ζουμερά!

Πηγή: funkycook.gr

Μοιραστείτε το άρθρο