Μπιφτέκια με πουρέ: Το απόλυτο comfort food στο τραπέζι σας

2 λεπτά ανάγνωσης

Κλασικό, οικογενειακό, πάντα αγαπημένο. Τα μπιφτέκια με πουρέ αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της ελληνικής κουζίνας, συνδυάζοντας την απλότητα με τη σπιτική νοστιμιά. Με αφράτο, αρωματικό κιμά και βελούδινο πουρέ, το συγκεκριμένο πιάτο είναι ιδανικό τόσο για καθημερινό τραπέζι όσο και για μαγειρική της… παρηγοριάς.

Υλικά για τα μπιφτέκια (περίπου 8-10 τεμάχια):

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • Ψίχα από 1 φραντζόλα μπαγιάτικο ψωμί (περίπου 500 γρ.)
  • 2 αυγά
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ξερός δυόσμος
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τον πουρέ:

Χρησιμοποιήστε πουρέ στιγμής ή σπιτικό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Θα χρειαστείτε γάλα (η ποσότητα εξαρτάται από τον όγκο του πουρέ), και προαιρετικά λίγο βούτυρο για έξτρα γεύση.


Εκτέλεση

  1. Μούλιασμα ψωμιού: Βάλτε την ψίχα του ψωμιού να μουλιάσει σε λίγο γάλα για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια, στύψτε την πολύ καλά.
  2. Ζύμωμα: Σε μια μεγάλη λεκάνη, προσθέστε τον κιμά, τα αυγά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το ψωμί και ζυμώστε καλά για αρκετά λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Πλάσιμο & ψήσιμο: Πλάστε μπιφτέκια στο μέγεθος που προτιμάτε. Τοποθετήστε τα σε λαδωμένο ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 1 ώρα (ή στο grill για 20 λεπτά), μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να παραμείνουν ζουμερά στο εσωτερικό.
  4. Για τον πουρέ: Ετοιμάστε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, προσθέτοντας γάλα και (προαιρετικά) λίγο βούτυρο για πλουσιότερη υφή.

Tip σερβιρίσματος:

Σερβίρετε τα μπιφτέκια ζεστά, με μια μεγάλη κουταλιά πουρέ στο πλάι και λίγο φρέσκο ελαιόλαδο ή μουστάρδα για έξτρα νοστιμιά. Συνοδεύστε με πράσινη σαλάτα ή βραστά λαχανικά.


Extra tip: Αν περισσέψουν, τα μπιφτέκια διατηρούνται άψογα στην κατάψυξη. Ψήστε τα όποτε θέλετε – γιατί η όρεξη δεν προειδοποιεί!

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο «Συνταγές για άντρες».

Μοιραστείτε το άρθρο