Μπιφτέκια λαχανικών

1 λεπτά ανάγνωσης

 Υλικά Συνταγής

250 γραμ. φακές ή μαυρομάτικα φασόλια

1 καρότο κομμένο σε φέτες

1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4

4 πατάτες κομμένες στα 4

4 φέτες ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο η κόλιανδρο

1/2 κ.γλ. κάρυ

1/2 κ.γλ. κύμινο

2 κ.σ. κόρν φλάουρ

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τα νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών, βάζοντας σε μία κατσαρόλα τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα καλύπτουμε με νερό. Τα βράζουμε για 25′ να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ψωμί, το κόρν φλαουρ, τον μαϊντανό, το κάρυ, το κύμινο και αλατοπίπερο. Τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια.

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2-3 κ.σ.  ελαιόλαδο να ζεσταθεί.  Ψήνουμε τα μπιφτέκια λαχανικών, μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά και τα αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν κι από την άλλη.

Πηγή: argiro.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπιφτέκια λαχανικών

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 3 μερίδες:

1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα
1 καρότο
½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
3 μικρές πατάτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι (καλύτερα τα καρότα βάλτε τα να βράσουν πριν από τις πατάτες)
Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί με τα μπαχαρικά και με 1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά.
Αφού κρυώσει το μίγμα, εκτός ψυγείου, με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάμε πάλι από τη φρυγανιά.
Τα βάζουμε σε λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί) στο ταψί και στο φούρνο στο γκριλ στους 200 °C για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.
Καλή σας όρεξη!!!

Πηγή: mydiatrofi.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο