Μπεκρή μεζέ

1 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

  • 700 γρ. χοιρινό, λαιμό
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κύβο κότας
  • 400 γρ. κρασί κόκκινο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 200 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • φέτα
  • ψωμί

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε στην καυτή κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το μπούκοβο, το κύμινο, τον κύβο και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε τον πελτέ, το μέλι, το νερό και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50-60 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ρίγανη, ελαιόλαδο, πιπέρι, φέτα και ψωμί.

Πηγή: akispetretzikis.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπεκρή μεζέ

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 4-6 άτομα

– ½ κιλό μοσχάρι σπάλα

– ½ κιλό xοιρινό (για τηγανιά)

– 1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο φέτες

– 250 γραμμάρια γραβιέρα

– 1 μεγάλο κρεμμύδι

– 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

– 2 πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες

– 3 μικρές ξηρές κόκκινες καυτερές πιπεριές θρυμματισμένες

– 2 φύλλα δάφνης

– 5 κόκκους μπαχάρι

– 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

– 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες

– 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί

– 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

– Αλάτι

Εκτέλεση

Πρώτα απ’ όλα κόβουμε το μοσχάρι (σπάλα) και το χοιρινό σε μικρές μπουκίτσες. Αφού κόψουμε και σχηματοποιήσουμε το κρέας, βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και βράζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λάδι, τα λουκάνικα, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν.

Ακολούθως ρίχνουμε τον πελτέ ή τις ντομάτες και φροντίζουμε να διαλυθούν. Σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για άλλα 15 λεπτά. Αν χρειάζεται στη διάρκεια της βράσης, συμπληρώνουμε λίγο νερό.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο προσθέτουμε τη γραβιέρα και την αφήνουμε να λιώσει.

Πηγή: newsbeast.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπεκρή μεζέ

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 4-6 άτομα

– ½ κιλό μοσχάρι σπάλα

– ½ κιλό xοιρινό (για τηγανιά)

– 1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο φέτες

– 250 γραμμάρια γραβιέρα

– 1 μεγάλο κρεμμύδι

– 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

– 2 πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες

– 3 μικρές ξηρές κόκκινες καυτερές πιπεριές θρυμματισμένες

– 2 φύλλα δάφνης

– 5 κόκκους μπαχάρι

– 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

– 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες

– 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί

– 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

– Αλάτι

Εκτέλεση

Πρώτα απ’ όλα κόβουμε το μοσχάρι (σπάλα) και το χοιρινό σε μικρές μπουκίτσες. Αφού κόψουμε και σχηματοποιήσουμε το κρέας, βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και βράζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λάδι, τα λουκάνικα, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν.

Ακολούθως ρίχνουμε τον πελτέ ή τις ντομάτες και φροντίζουμε να διαλυθούν. Σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για άλλα 15 λεπτά. Αν χρειάζεται στη διάρκεια της βράσης, συμπληρώνουμε λίγο νερό.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο προσθέτουμε τη γραβιέρα και την αφήνουμε να λιώσει.

Πηγή: newsbeast.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπεκρή μεζέ

1 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

  • 700 γρ. χοιρινό, λαιμό
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κύβο κότας
  • 400 γρ. κρασί κόκκινο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 200 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • φέτα
  • ψωμί

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε στην καυτή κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το μπούκοβο, το κύμινο, τον κύβο και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε τον πελτέ, το μέλι, το νερό και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50-60 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ρίγανη, ελαιόλαδο, πιπέρι, φέτα και ψωμί.

Πηγή: akispetretzikis.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπεκρή μεζέ

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά για 4-6 άτομα

– ½ κιλό μοσχάρι σπάλα

– ½ κιλό xοιρινό (για τηγανιά)

– 1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο φέτες

– 250 γραμμάρια γραβιέρα

– 1 μεγάλο κρεμμύδι

– 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

– 2 πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες

– 3 μικρές ξηρές κόκκινες καυτερές πιπεριές θρυμματισμένες

– 2 φύλλα δάφνης

– 5 κόκκους μπαχάρι

– 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

– 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες

– 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί

– 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

– Αλάτι

Εκτέλεση

Πρώτα απ’ όλα κόβουμε το μοσχάρι (σπάλα) και το χοιρινό σε μικρές μπουκίτσες. Αφού κόψουμε και σχηματοποιήσουμε το κρέας, βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και βράζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λάδι, τα λουκάνικα, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν.

Ακολούθως ρίχνουμε τον πελτέ ή τις ντομάτες και φροντίζουμε να διαλυθούν. Σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για άλλα 15 λεπτά. Αν χρειάζεται στη διάρκεια της βράσης, συμπληρώνουμε λίγο νερό.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο προσθέτουμε τη γραβιέρα και την αφήνουμε να λιώσει.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Μπεκρή μεζέ

1 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

  • 700 γρ. χοιρινό, λαιμό
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κύβο κότας
  • 400 γρ. κρασί κόκκινο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 200 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • φέτα
  • ψωμί

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια 2-3 εκ. και τα βάζουμε στην καυτή κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το μπούκοβο, το κύμινο, τον κύβο και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε τον πελτέ, το μέλι, το νερό και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50-60 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ρίγανη, ελαιόλαδο, πιπέρι, φέτα και ψωμί.

Πηγή: akispetretzikis.com

Μοιραστείτε το άρθρο