Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Banoffee (βίντεο)

27/09/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Banoffee (βίντεο)
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

Για τη βάση

300 γρ. μπισκότα, της αρεσκείας σας

100 γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση

800 γρ. dulce de leche

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

Για σαντιγί

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σύνθεση

3 μπανάνες, ώριμες

1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα

κακάο Nestle Dessert, σε σκόνη

μπισκότα, της αρεσκείας σας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το Dulce de leche

Σε μία κατσαρόλα με νερό βάζουμε 2 ζαχαρούχα γάλατα.

Όταν πάρει βράση, σιγοβράζουμε για τρεις ώρες προσέχοντας να καλύπτονται από το νερό.

Κάθε ώρα προσθέτουμε βραστό νερό.

Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για τη βάση

Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε πολύ καλά τα μπισκότα για να γίνουν σκόνη.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.

Μεταφέρουμε τα τριμμένα μπισκότα στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση, στρωμένη με λαδόκολλα.

Το απλώνουμε στη βάση της φόρμας με ένα ποτήρι και δημιουργούμε ένα γείσο.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε 30 λεπτά για να κρυώσει.

Για τη γέμιση

Βάζουμε ένα τηγάνι σε σιγανή φωτιά.

Προσθέτουμε το dulce de leche, το εκχύλισμα βανίλιας και αλάτι.

Ψήνουμε για να λιώσει η καραμέλα.

Τη μεταφέρουμε πάνω στη βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Για τη σαντιγί

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να πήξει η κρέμα και έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.

Για το στήσιμο

Κόβουμε τις μπανάνες σε μεγάλα κομμάτια και τις ανακατεύουμε με χυμό λεμόνι.

Τις μεταφέρουμε πάνω στο γλυκό και απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί.

Πασπαλίζουμε με κακάο σε σκόνη και σερβίρουμε με μπισκότα.

Tip

Αν δεν θέλουμε να το καταναλώσουμε άμεσα μπορούμε να βάλουμε 10 γρ. ζελατίνης σε 3 κ.σ. νερό για να μουλιάσουν.

Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο τηγάνι με το dulce de leche.

Πρέπει να ανοίγετε τα κουτιά όταν κρυώσουν καλά!

Μπορείτε να βρείτε έτοιμα καραμελωμένα ζαχαρούχα γάλατα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ της αγοράς έτσι ώστε να αποφύγετε τη διαδικασία του καραμελώματος!

Πηγή: akispetretzikis.com

Previous Post

Λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ

Next Post

Ντάκος γίγας

Next Post
Ντάκος γίγας

Ντάκος γίγας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ