Πέμπτη, 29 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Banoffee (βίντεο)

06/02/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Banoffee (βίντεο)
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

Για τη βάση

300 γρ. μπισκότα, της αρέσκειας σας

100 γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση

800 γρ. dulce de leche

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

Για σαντιγί

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σύνθεση

3 μπανάνες, ώριμες

1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα

κακάο Nestle Dessert, σε σκόνη

μπισκότα, της αρέσκειας σας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το Dulce de leche

Σε μία κατσαρόλα με νερό βάζουμε 2 ζαχαρούχα γάλατα.

Όταν πάρεις βράση, σιγοβράζουμε για τρεις ώρες προσέχοντας να καλύπτονται από το νερό.

Κάθε ώρα προσθέτουμε βραστό νερό.

Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για τη βάση

Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε πολύ καλά τα μπισκότα για να γίνουν σκόνη.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.

Μεταφέρουμε τα τριμμένα μπισκότα στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 26 εκ. με αποσπώμενη βάση, στρωμένη με λαδόκολλα.

Το απλώνουμε στη βάση της φόρμας με ένα ποτήρι και δημιουργούμε ένα γείσο.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε 30 λεπτά για να κρυώσει.

Για τη γέμιση

Βάζουμε ένα τηγάνι σε σιγανή φωτιά.

Προσθέτουμε το dulce de leche, το εκχύλισμα βανίλιας και αλάτι.

Ψήνουμε για να λιώσει η καραμέλα.

Τη μεταφέρουμε πάνω στη βάση και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Για τη σαντιγί

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να πήξει η κρέμα και έχουμε μία σφιχτή σαντιγί.

Για το στήσιμο

Κόβουμε τις μπανάνες σε μεγάλα κομμάτια και τις ανακατεύουμε με χυμό λεμόνι.

Τις μεταφέρουμε πάνω στο γλυκό και απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί.

Πασπαλίζουμε με κακάο σε σκόνη και σερβίρουμε με μπισκότα.

Υπόδειξη

Αν δεν θέλουμε να καταναλώσουμε άμεσα μπορούμε να βάλουμε 10 γρ. ζελατίνης σε 3 κ.σ. νερό για να μουλιάσουν.

Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο τηγάνι με το dulce de leche.

Πρέπει να ανοίξετε τα κουτιά όταν κρυώσουν καλά!

Μπορείτε να βρείτε έτοιμα καραμελωμένα ζαχαρούχα γάλατα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ της αγοράς έτσι ώστε να αποφύγετε τη διαδικασία του καραμελώματος!

Πηγή: https://akispetretzikis.com

Previous Post

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι, αμύγδαλα και σταφίδες

Next Post

Μπουγάτσα με κρέμα πορτοκαλιού

Next Post
Μπουγάτσα με κρέμα πορτοκαλιού

Μπουγάτσα με κρέμα πορτοκαλιού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ