Υλικά:
3 Αυγά
5 Κουτάλια της σούπας στακοβούτυρο
80 γρ καπνιστό χοιρινό κομμένο σε κύβους
1 Μικρή πίτα γύρου κομμένη σε κύβους
4 Τοματίνια
Φρέσκο κρεμμύδι
Άνηθο
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το στακοβούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, αφού ψηθούν τα βγάζουμε από το τηγάνι.
Μέσα στο ίδιο βούτυρο καβουρδίζουμαι το καπνιστό χοιρινό.
Όταν ροδίσει το αφαιρούμε και προσθέτουμε την πίτα.
Τη σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανή!
Τη σερβίρουμε σε πιάτο και γαρνίρουμε με φέτα, φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο και τοματίνια.
Ένα εύκολο παραδοσιακό, χορταστικό και γεμάτο ενεργεία πιάτο με πλούσια γεύση μόνο για μερακλήδες!!!
(Τη συνταγή έστειλε στο “e-mesara.gr” ο κ. Γιώργος Ψαρουδάκης που είναι από το Καστέλλι της Μεσαράς και ζει στο Ηράκλειο και εργάζεται σε ξενοδοχειακές μονάδες ως Executive Chef και τον οποίο ευχαριστούμε).