Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αβγά με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

08/01/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αβγά με πικάντικη σάλτσα ντομάτας
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 4 κουτ.σούπας τοματοπολτό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4-8 αβγά (ανάλογα με την όρεξη)
  • ¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού κοφτά γλυκιά ή καυτερή πάπρικα ή μπούκοβο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ή φρέσκια ρίγανη
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέριφρεσκοτριμμένο

 

Διαδικασία

Ζεσταίνετε καλά σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνετε τον πελτέ, την πάπρικα και το σκόρδο και φέρνετε δυο-τρεις βόλτες. Σβήνετε με ¾ φλιτζανιού νερό, αλατίζετε, προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε τη σάλτσα σκεπασμένη να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί το νερό, περίπου 5-10 λεπτά.
Προσεχτικά σπάτε τα αβγά, τα αλατίζετε διακριτικά και σκεπάζετε με καπάκι. Όλη η ουσία είναι να ψηθεί το ασπράδι αλλά να βγει ζουμερός ο κρόκος, γι’ αυτό φροντίστε να τα κατεβάσετε από τη φωτιά μόλις στερεοποιηθεί το ασπράδι.
Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και τον μαϊντανό και τα τρώτε καυτά από το τηγάνι!
Συμβουλές

Αν θέλετε να δώσετε άρωμα παστουρμά στη σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε μισό κουταλάκι μοσχοσίταρο.

Αν την θέλετε πιο καυτερή, προσθέστε μια καυτερή, φρέσκια πιπερίτσα (διαβολάκι).

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Κατσίκα βραστή με μακαρόνια και αθότυρο

Next Post

Κοτόπουλο φιλέτο αλά κρεμ

Next Post
Κοτόπουλο φιλέτο αλά κρεμ

Κοτόπουλο φιλέτο αλά κρεμ

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ