Υλικά
- 4 κουτ.σούπας τοματοπολτό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4-8 αβγά (ανάλογα με την όρεξη)
- ¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 2 κουτ. γλυκού κοφτά γλυκιά ή καυτερή πάπρικα ή μπούκοβο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ή φρέσκια ρίγανη
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέριφρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Ζεσταίνετε καλά σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνετε τον πελτέ, την πάπρικα και το σκόρδο και φέρνετε δυο-τρεις βόλτες. Σβήνετε με ¾ φλιτζανιού νερό, αλατίζετε, προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε τη σάλτσα σκεπασμένη να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί το νερό, περίπου 5-10 λεπτά.
Προσεχτικά σπάτε τα αβγά, τα αλατίζετε διακριτικά και σκεπάζετε με καπάκι. Όλη η ουσία είναι να ψηθεί το ασπράδι αλλά να βγει ζουμερός ο κρόκος, γι’ αυτό φροντίστε να τα κατεβάσετε από τη φωτιά μόλις στερεοποιηθεί το ασπράδι.
Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και τον μαϊντανό και τα τρώτε καυτά από το τηγάνι!
Tips
Αν θέλετε να δώσετε άρωμα παστουρμά στη σάλτσα, μπορείτε να προσθέσετε μισό κουταλάκι μοσχοσίταρο.
Αν την θέλετε πιο καυτερή, προσθέστε μια καυτερή, φρέσκια πιπερίτσα (διαβολάκι).
Πηγή: olivemagazine.gr