Υλικά
Αυγα 5
Ζάχαρη 125 γρ
Αλεύρι 80 γρ
Κακάο 75 γρ
Μπέικιν Πάουντερ 1 1/2 κγ
Βανίλια 2
Για το σιρόπι
Καστανή Ζάχαρη 1 ποτήρι
Νερό 1 ποτήρι
Πορτοκαλι φλούδα από
Για την κρέμα
Μασκαρπονε 1 κεσεδάκι
Κρεμα Γαλακτος 100 ml
Ζάχαρη Άχνη 2 γεμάτες κσ.
Λικέρ 2 κουταλιές
Για την επικάλυψη
Κουβερτουρα 1
Σπορέλαιο 1 κουτάλια
Μαρασκίνο κερασάκια
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά περίπου 5 λεπτά με το μίξερ χειρός.
Αφού έχουμε ανακατέψει τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με την ζάχαρη και τα αυγά στο μπολ με τα στερεά υλικά με μια σπάτουλα σιγά σιγά για να μην χάσουμε τον αέρα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ειδικά στρογγυλά φορμάκια και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Το αφήνουμε και αυτό να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο. μετά χτυπάμε το μασκαρπόνε με το λικέρ την ζάχαρη τις βανίλιες και το ενώνουμε με την σαντιγί. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
Κόβουμε τα κεκάκια την μέση και σιροπιάζουμε.
Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα για κορνέ και βάζουμε στα μισά κεκάκια κρέμα.
Ενώνουμε με τα υπόλοιπα και ετοιμάζουμε την κουβερτούρα.
Μόλις λιώσει ρίχνουμε από πάνω και διακοσμούμε με ότι θέλουμε εγώ έβαλα κερασάκια.
Βγαίνουν περίπου 12 μεγάλα παστάκια.
Πηγή: daddy-cool.gr