Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ατομικά παστάκια με παντεσπάνι και επικάλυψη σοκολάτας

04/02/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κουνέλι με αγκινάρες και πράσινες ελιές
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Αυγα 5

Ζαχαρη 125 γρ

Αλευρι 80 γρ

Κακαο 75 γρ

Μπέικιν Πάουντερ 1 1/2 κγ

Βανίλια 2

Για το σιρόπι

Καστανή Ζάχαρη 1 ποτήρι

Νερό 1 ποτήρι

Πορτοκαλι φλούδα από

Για την κρέμα

Μασκαρπονε 1 κεσεδάκι

Κρεμα Γαλακτος 100 ml

Ζάχαρη Άχνη 2 γεμάτες κσ.

Λικέρ 2 κουταλιές

Για την επικάλυψη

Κουβερτουρα 1

Σπορέλαιο 1 κουτάλια

Μαρασκίνο κερασάκια

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά περίπου 5 λεπτά με το μίξερ χειρός.

Αφού έχουμε ανακατέψει τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με την ζάχαρη και τα αυγά στο μπολ με τα στερεά υλικά με μια σπάτουλα σιγά σιγά για να μην χάσουμε τον αέρα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ειδικά στρογγυλά φορμάκια και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Το αφήνουμε και αυτό να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο. μετά χτυπάμε το μασκαρπόνε με το λικέρ την ζάχαρη τις βανίλιες και το ενώνουμε με την σαντιγί. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.

Κόβουμε τα κεκάκια την μέση και σιροπιάζουμε.

Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα για κορνέ και βάζουμε στα μισά κεκάκια κρέμα.

Ενώνουμε με τα υπόλοιπα και ετοιμάζουμε την κουβερτούρα.

Μόλις λιώσει ρίχνουμε από πάνω και διακοσμούμε με ότι θέλουμε εγώ έβαλα κερασάκια.

Βγαίνουν περίπου 12 μεγάλα παστάκια.

Πηγή: daddy-cool.gr

Previous Post

Κορμός με μπισκουί από φιστίκι Αιγίνης και μους μανταρίνι

Next Post

Τούρτα μήλου με σαντιγί και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Next Post
Κουνέλι με αγκινάρες και πράσινες ελιές

Τούρτα μήλου με σαντιγί και καβουρδισμένα αμύγδαλα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ