Σάββατο, 24 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ατομικά γαλακτομπούρεκα

29/02/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινό φρικασέ με σταμναγκάθι
0
SHARES
Share on Facebook

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

1 λίτρο γάλα

1 φλυτζάνα σιμιγδάλι ψιλό

1 1/2 φλυτζάνα ζάχαρη

4 αυγά χτυπημένα ελαφρώς

2 βανίλιες

1 πακέτο φύλλο Βυρηττού

1 πλάκα βούτυρο ,που το λιώνουμε.

Για το σιρόπι

2 1/2 φλυτζάνες ζάχαρη

2 φλυτζάνες νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά περιμένουμε να πάρουν βράση ,ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μόλις αρχίζει να φουσκώνει το μείγμα, βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και τις βανίλιες.

Με αυγοδάρτη ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να ενσωματωθούν τα αυγά στο μείγμα.

Βάζουμε για άλλα 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς.

Αποσύρουμε και καθώς περιμένουμε να κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά περιμένουμε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να λιώσει η ζάχαρη.

Όταν αρχίσει να κοχλάζει το μείγμα μας μετράμε 3 λεπτά και μετά αποσύρουμε από το μάτι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 -170 Βαθμούς.

Κόβουμε τα φύλλα μας στη μέση ώστε να δημιουργηθούν 2 ορθογώνια.

Παίρνουμε το ένα φύλλο , αλείφουμε την επιφάνειά του με το λιωμένο βούτυρο και βάζουμε 2 κουταλιές από την κρέμα μας στην πλευρά του φύλλου ,στο κέντρο του.

Διπλώνουμε το φύλλο από δεξιά και αριστερά και προσεκτικά από πάνω προς τα κάτω ,κάνοντάς το σαν ρολό.

Βάζουμε σε μεγάλο και βαθύ ταψί τα ατομικά μας γαλακτομπούρεκα και ψήνουμε μέχρι να πάρουμε ένα χρυσαφί χρώμα.

Με το που βγαίνει καυτό από το φούρνο ρίχνουμε από πάνω στο κρύο σιρόπι.

Αφήνουμε να ρουφήξουμε όσο σιρόπι μπορούμε να σερβίρουμε μετά από μια ώρα.

Πηγή: cookingtherapy.gr

Previous Post

Χοιρινό φρικασέ με σταμναγκάθι

Next Post

Πορτοκαλόπιτα με κανταΐφι

Next Post
Χοιρινό φρικασέ με σταμναγκάθι

Πορτοκαλόπιτα με κανταΐφι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ